2024. május 14. - Bonifác

Mérgező vegyszerek, mutáns parasztok

Egy indiai kutatás szerint a növényvédőszerek DNS-károsodást okozhatnak a mezőgazdasági dolgozóknál, s ezáltal növelhetik a falusi közösségekben a rákos daganatok előfordulását.
2008. május 19. hétfő 18:14 - Hírextra
A Pandzsáb-állambeli Patiala Egyetem tudósai egy többhónapos kutatás keretében vizsgáltak egy csoport farmert. A kutatók jelentős DNS-változásokat figyeltek meg, amelyeket a permetezőszerek számlájára írtak. A vizsgálatot irányító Szatbir Kaur professzor szerint a DNS-elváltozások oly kiterjedtek, hogy jelentősen növelhetik a rosszindulatú daganatok kialakulásának kockázatát - olvasható a BBC hírei között.

Szalil Szinghal, az Indiai Növényvédő Szövetség képviselője ugyanakkor lehetetlennek tartja az ok-okozati összefüggést. Mint rámutatott, Indiában jelenleg nincs forgalomban rákkeltő növényvédőszer. Állítása szerint a farmerek emellett szezononként csupán néhány alkalommal permeteznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását