2024. május 3. - Tímea, Irma

Közösen működtethetnék a Hajógyári-szigetet

Bús Balázs, a III. kerület polgármestere elképzelhetőnek tartja, hogy a jövőben a fővárosi és az óbudai önkormányzat közösen működtesse a Hajógyári-szigetet, azonban az erről szóló tárgyalások lassan haladnak - ezt a fideszes polgármester maga nyilatkozta
2008. május 16. péntek 16:18 - Hírextra

Óbuda-Békásmegyer önkormányzata idén februárban kezdeményezte, hogy a Hajógyári-sziget fővárosi tulajdonú része kerüljön kerületi tulajdonba. A sziget mintegy 43 százaléka a főváros tulajdonában van, a többi pedig államé.

Bús Balázs mindezt akkor azzal indokolta, hogy a Hajógyári-sziget jelenleg a "senki szigete", ugyanis úgy tűnik, a főváros nem törődik a területtel. Problémaként említette például, hogy hétvégenként gyorsulási versenyeket rendeznek a sziget egyik mellékútján, amely ellen a főváros nem tud és nem is akar fellépni. Hozzátette: a rendőrségnek is korlátozottak az eszközei. A sziget zöldterületét pedig a motorosok és más "járgányok" használják terepezésre.

A polgármester szerint korábban már sokszor megkeresték a fővárosi önkormányzatot, hogy rendezzék a sziget gondjait, de ezek nem vezettek eredményre.
Bús Balázs az MTI-nek elmondta, a főváros kezdeményezésükre válaszolva legutóbb javasolta, tárgyaljanak a közös működtetésről, amit a polgármester elképzelhetőnek tart.

Mint mondta, a közterületek működtetésében is jó megoldás lehet a közös fenntartás.
Közölte, lényeg, hogy valami történjen a szigettel, mert az elmúlt időszakban nem törődtek vele, de ha a főváros ezt nem tudja vállalni, akkor adja át a kerületnek.

Hozzátette: a fővárosi önkormányzatnál lassan őrölnek a malmok; miután az SZDSZ kilépett a kormánykoalícióból, ott is lelassult a döntéshozás folyamata, így azt már biztosra veszi, hogy az idei Sziget fesztiválig nem lesz ebben a kérdésben döntés.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását