2024. április 20. - Tivadar

Bocsánatot kért a miniszterelnök

José Sócrates portugál miniszterelnök bocsánatot kért azért, hogy egy hivatalos utazása során a repülőgépen cigarettára gyújtott, sőt az eset nyomán azt is kijelentette, hogy leszokik a dohányzásról.
2008. május 16. péntek 07:57 - Hírextra

"Valóban rágyújtottunk, amikor a gazdasági miniszterrel beszélgettünk. Azt hittem, hogy akárcsak korábbi hasonló utazásainkon, dohányozhatunk, és meg voltam győződve arról, hogy semmiféle törvényt nem sértünk meg" - ismertették a csütörtöki portugál lapok a kormányfő előző esti nyilatkozatát.

Sócrates még hétfőn gyújtott rá a TAP portugál légitársaság gépén, amely őt és kíséretét vitte hivatalos venezuelai látogatásra, és ez nem kerülte el a miniszterelnököt kísérő újságírók figyelmét. A beszámolók heves sajtópolémiát eredményeztek Portugáliában, az ellenzék azt követelte, hogy a miniszterelnök fizesse meg az ilyenkor kötelező bírságot.

Sócrates erről értesülve szerdán este, amikor Hugo Chávez venezuelai elnökkel együtt éppen vidéki úton volt, odament az újságírókhoz, hogy nyilatkozzon az ügyről. "Ha megsértettem a törvényt, sajnálom, bocsánatot kérek. Ilyesmire többé nem kerül sor" - mondta a füstöléséről hírt adó újságíróknak.

Amikor ezt követően visszatért házigazdájához, Chávez megkérdezte tőle:

"Akkor hát, miniszterelnök, abbahagyja a dohányzást?"

"Igen, igen. Ez az eset ráébresztett, hogy a dohányosok akaratlanul is megsérthetik a törvényt, és tudatában vagyok személyes felelősségemnek" - hangzott a válasz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását