2024. május 16. - Mózes, Botond

Közlemény a közleményre

Reagálás Félix Péter (Füstirtók a Gyermekdohányzás Visszaszorításáért Alapítvány) közleményére
2008. május 15. csütörtök 21:17 - Hírextra

A Füstirtók Alapítvány elnöke átgondolatlan, vádaskodó közleményében érthetetlen módon támadja a Országgyűlés számára általam benyújtott önálló indítványokat. Ha Félix Péter ismerné a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség módosító indítványának szövegét és tartalmát, nem állítaná hamisan, hogy "totális kiterjesztésről" vagy a gyermekkorúak dohányzásra való rászoktatásáról szólnak. Sajnálom, hogy a civil szervezet vezetője pontosan azt támadja, akinek az Országgyűlés által elfogadott törvényjavaslata nyomán az elmúlt két évben sikerült a fiatalkorúak dohányzásának elterjedését nagy mértékben visszaszorítani. Törvényjavaslatom nyomán a büntetési tételek szigorodtak, így az elmúlt időszakban több esetben is sor került üzletbezárásra...

Mostani indítványaim tökéletes összhangban vannak a tájékoztatás alkotmányban rögzített alapjogával, ami jelen esetben a 18 éven felülieket érinti. A postai úton eljutatott direktmarketinges levelek nem sértik a gyermekkorúakat, csak abban az esetben, ha szülői gondatlanságból a gyermekek kezébe kerülnek. Javaslatom értelmében a jövőben háromféle módon is lemondhatókká válnának ezek a címzett postai küldemények: e-mailen, ingyenesen hívható zöldszámon valamint postai úton.

Egyetértünk azzal, és indítványozzuk, hogy a jelenlegi gyakorlattal szemben a jövőben sem telefonon sem e-mailen ne lehessen dohányreklámokat kiküldeni, hiszen kontrollálatlan formában - gyors terjedésüknél fogva - veszélyeztethetik a gyermekkorúakat.

Félix Péter mai nyilatkozatával kapcsolatosan jogi lépéseket tervezek.

Koszorús László (Fidesz)
országgyűlési képviselő,
az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi eseti bizottságának alelnöke

Kiadó: FIDESZ frakció

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását