2024. április 26. - Ervin

Gyurcsány uniós nagykövetekkel ebédelt

Az európai uniós országok nagyköveteivel ebédelt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön - közölte Daróczi Dávid kormányszóvivő az MTI-vel.
2008. május 15. csütörtök 17:51 - Hírextra

Elmondta, a kormányfő Ladislav Lipic szlovén nagykövet meghívásának tett eleget, aki Szlovénia uniós elnöksége befejeztéhez közeledve rendezte meg az ebédet, amelyen alapvetően uniós és belpolitikai ügyekről beszéltek.

Tájékoztatása szerint Gyurcsány Ferenc megköszönte a szlovén elnökség idején elért eredményeket és jónak értékelte a két ország együttműködését.

A kormányszóvivő közölte, a nagyköveti ebéden kérdezték a magyar miniszterelnököt arról, hogy mikor találkozik Robert Fico szlovák miniszterelnökkel. Gyurcsány Ferenc erre azt válaszolta, a találkozónak akkor van értelme, ha ez előreviszi a két ország kapcsolatait, megoldja a problémákat és nem generál újabbakat.

Daróczi Dávid a belpolitikai témák közül azt emelte ki: Gyurcsány Ferenc elmondta, jó esély van arra, hogy a kormány a ciklus végéig kitölti mandátumát, és jelezte, továbbra is nyitottak a tárgyalásra az SZDSZ-szel a koalícióba való visszatérésről. A miniszterelnök - mint mondta - jelezte, hogy szabad demokraták tisztújítása után a programról, a kormányszerkezetről és a személyi kérdésekről is kész egyeztetni az SZDSZ-szel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását