2024. április 29. - Péter

Részt vett lánya elrablásában?

Nagy médiaérdeklődés közepette folytatódott a grazi bíróságon az a polgárjogi per, amelynek egyik szereplője, Martin Wabl nyugalmazott bíró azzal vádolja Natascha Kampusch anyját, Brigitta Sirnyt, hogy részese volt lánya elrablásának.
2008. május 15. csütörtök 17:48 - Hírextra

A per áprilisban kezdődött, az első "felvonást" Gleisdorfban tartották. A nyugalmazott bíró váltig állítja, hogy az anyának köze volt a bűncselekményhez, Brigitta Sirny viszont nemcsak hogy tagadja ezt, hanem ellenpert is indított Martin Wabllal szemben rágalmazás címén.

Az akkor tízéves Natascha 1998. március 2-án tűnt el iskolába menet. Előzőleg csúnyán összeveszett az édesanyjával, akitől el sem köszönt. Elrablója, Wolfgang Priklopil nyolc és fél éven át bezárva tartotta egy ablaktalan helyiségben az osztrák főváros peremén, vidéki környezetben található házában. A lánynak 2006. augusztus 23-án sikerült megszöknie, kihasználva azt a pillanatot, amikor a férfi figyelmét elvonta egy mobilhívás. Elrablója még aznap öngyilkosságot követett el.

A csütörtöki tárgyalási napra a bíróság számos szemtanút beidézett, köztük magát Natascha Kampuscht is, akit azonban a nyilvánosság kizárásával hallgatott meg.

Martin Wabl az eljárás során ismételten kifejtette, hogy neki már rögtön az eset kipattanása után az volt a meggyőződése, hogy "itt nem egy közönséges elrablásról van szó, hanem a megoldást a családon belül kell keresni". Ez a benyomás azután keletkezett benne, hogy találkozott az anyával, és felajánlotta neki a segítségét. Hivatkozott arra is, hogy a rendőrség kezdetben vizsgálta annak lehetőségét, vajon nem családon belüli szexuális visszaélés húzódik-e meg az eset mögött, de szakértői vélemény alapján a hatóságok később ejtették ezt a nyomot.

Ludwig Koch, Natascha apja - Brigitta Sirny egykori élettársa - felemásan nyilatkozott a testület előtt. Közölte, hogy nem tud száz százalékos biztonsággal sem igennel, sem nemmel válaszolni az anyával szembeni vádat illető kérdésre.

Egyelőre nincs jelzés arra vonatkozóan, hogy mikorra fejeződik be a polgári peres eljárás.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását