2024. április 29. - Péter

A teniszező bátor döntést hozott

Bátor és tiszteletben tartható, de sajnálatosan korai döntésnek minősítette több belga sajtókommentár csütörtökön a női teniszvilágranglista-vezető Justine Henin bejelentését pályafutásának azonnal befejezéséről.
2008. május 15. csütörtök 14:45 - Hírextra

Az elemzők úgy ítélik meg, az év eleje óta tapasztalt botladozások igazolják a mindössze 26 éves sztárnak azt a meglátását, hogy megtört a korábbi lendület, és csökkent benne a hév. Megemlítik, hogy van olyan vélemény, amely szerint Henin visszatérése azért nem teljesen kizárt. Bár a kommentárokon érződik a csalódottság, nem tesznek szemrehányást a bajnoknőnek azért, hogy nem próbálja megismételni négy évvel ezelőtti olimpiai aranyérmét.

Henin előző nap jelentette be visszavonulását, leszögezve azt is, hogy végérvényes és visszavonhatatlan döntésről van szó. "Mindent beleadtam a sportba, amit tudtam, és mindent ki is vettem belőle, amit adni tudott nekem" - hangoztatta akkor a belga klasszis.

A belga kommentárok sorra veszik Henin pályafutásának fontosabb lépéseit, és emlékeztetnek arra, hogy a kemény edzéserőfeszítések mellett magánéleti és egészségügyi problémákkal is meg kellett küzdenie.

Távozását minden idők legnagyobbnak tartott belga sportolójához, a kerékpáros Eddy Merckx-éhez hasonlították. A legnagyobb példányszámú lap, a Het Laatste Nieuws szerint a belga történelem legfontosabb sportolója vonul most vissza.

A La Libre Belgique című brüsszeli újság - Henin közismerten nehéz természetére is utalva - leszögezte, hogy most új meccs kezdődik a sportolónő számára, és ebben azt kell elérnie, hogy két énje közül a nő a játékos nyomába érjen.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását