2024. május 3. - Tímea, Irma

A sztrájkbizottság válasza az öttusázóknak

Tisztelt Madaras Ádám, Tisztelt Öttusázók! Minden tiszteletünk és elismerésünk a magyar sport kiválóságainak és ezen belül az öttusázók csapatának. Valóban felejthetetlen emlékeket idéznek a közel és távolabbi múlt öttusa sikerei, és szívünkből kívánjuk,
2008. május 15. csütörtök 16:59 - Hírextra

Tisztában vagyunk azzal, hogy a hazai közönség előtt kivívott sikerek mennyivel emelik a személyes élmények súlyát és szurkolunk, hogy a pekingi kvalifikáció minél több versenyző számára megszerzésre kerüljön.

Egy sportoló számára az eredményesség egyik eleme a feltételek teljes körű biztosítása.

A BKV Zrt. munkavállalói számára ugyanúgy fontos a feltételek megteremtése, mely sajnálatosan évek óta, számunkra nem biztosított. A tavalyi esztendőben már 1000 kollegától meg kellett válnunk és munkahelyünk biztonságán túl veszélybe kerülhet munkabérünk kifizetése is. A tervekben további létszámleépítések szerepelnek, melynek egyenes következménye lehet, hogy újabb családok sorsa válik bizonytalanná.

Részünkre nem adatik meg az az öröm, mely munkánk megbecsüléseként, erkölcsi eléismerésben, tisztességes megélhetésben, munkahelyünk biztonságában részesülne.
Történik mindez azért, mert a közösségi közlekedés finanszírozási kötelezettsége – melyet, már uniós jogszabályok is előírnak – nem teljesül. A kialakult helyzetért nem a BKV Zrt. munkavállalói, nem a közlekedési szolgáltatást igénybe vevő utazóközönség és főleg nem a sportolók a felelősek.

A szakszervezetek mindent megtesznek azért, hogy a sztrájkot elkerüljék. Ennek igazolásaként a mai napon egy megállapodás tervezetet adtunk át, melynek elfogadása és a kompromisszumvállalás lehetősége adottá vált, hiszen mindez idáig érdemi előrelépés lehetőségét nem nyújtották a BKV Zrt. vezetői az érdekképviseletek felé.

A sztrájk elkerülése érdekében szükséges, hogy a felelősen gondolkodó városi és állami vezetők ne csak akkor álljanak a nyilvánosság elé, amikor hosszú évek kemény munkájának gyümölcseként, világ és olimpiabajnokaink megérdemelt érmeit átadják, hanem akkor is, amikor évtizedek óta húzódó, olyan közszolgáltatási kötelezettség kérdését sem tudják megoldani, mint a városi közlekedés.

A BKV Zrt. szakszervezeteinek sztrájkbizottsága a megoldásban gondolkodik és bízunk abban, hogy a tárgyalások a sztrájkbizottságunk érdemi javaslatára pozitív irányba lendülnek és megállapodás születik.

Nyitottak vagyunk abban, hogy a tárgyalások aktuális állásáról a jövő héten tájékoztatást adjunk az Önök részére és reméljük, hogy pozitív fejleményekről tudunk beszámolni.

Ennek reményében, bízva abban, hogy semmilyen külső körülmény nem zavarja meg az öttusa-világbajnokságot, újabb magyar sikereknek örvendezhetünk majd.

A magunk részéről mindent megteszünk ennek érdekében!

Sok sikert és eredményes versenyzést kívánunk!

a sztrájkbizottság nevében Nemes Gábor szóvivő

Kiadó: Cinkota Autóbusz Szakszervezet

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását