2023. január 30. - Martina, Gerda

Biciklisfutárok a Zöld Iroda kiállításon

Évi 5 tartálykamionnyi, azaz 150.000 liter benzin elégetésétől kíméli meg a fővárost a Hajtás Pajtás biciklis futárszolgálat. Elsősorban ezzel ajánlja magát a 90 percen belüli üzleti küldeményekre specializálódott cég az idei Zöld Iroda kiállításon.
2008. május 14. szerda 15:06 - Hírextra

Ma már egyre több vállalkozás igyekszik környezeti stratégiát kidolgozva, teljes működését átvilágítva óvni a működésének közegét adó környezetet, és embereket. Ésszerűsítik a nyersanyagok felhasználását, csökkentik a káros kibocsátásukat, vagy éppen visszagyűjtik és újrahasznosítják régi termékeiket.

Egy irodában is sokat tehetünk a környezetért. Használhatunk például újrahasznosított papírt.

Érdemes azonban tovább menni, és rendszerben gondolkodni. Mert mit ér az újrapapír, ha az arra írt pár dekás leveleket a városi dugókban füstölő egy tonnás autóval, vagy motorral küldjük el üzleti partnerünknek? Ezen segíthetnek a gyors biciklisfutárok. A szmogmentes kézbesítés mellett ügyfeleik irodájából térítésmentesen szállítják el a használt elemeket is, amivel már több tonna veszélyes hulladékot segítettek hatástalanítani. Központjukban 7 éve működik szelektív hulladékgyűjtő rendszer, elektronikai hulladékaikat bontóba szállítják, újrapapírt használnak, és az egy oldalon használt papírlapokat a futárok gyerekeinek óvodái kapják.

Teljes erővel és nagy sikerrel propagálják a városi biciklizést, mint közlekedési módot, megsokszorozva működésük egyébként is pozitív hatásait.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását