2024. május 19. - Ivó, Milán

Nem szavazhatott a legöregebb szerb

Nem szavazhatott Szerbia legidősebb állampolgára a vasárnapi parlamenti és helyhatósági választáson, mert nem voltak rendben a hivatalos iratai, s ezért nem tudta az előírásoknak megfelelően igazolni személyazonosságát.
2008. május 11. vasárnap 19:14 - Hírextra
A 108 éves, a közép-szerbiai Buljane faluban, Paracin körzetében élő Kosara Momirovic személyi igazolványát még a múlt század hetvenes éveiben állították ki, és érvényességi ideje régen lejárt. Ezért az idős asszony a hivatalos választói névjegyzékből is kimaradt, s hiába vitték el a szavazókörbe, voksát nem adhatta le.

A választási bizottságnál sokkal megértőbbnek bizonyult másfél hónappal ezelőtt a szerb posta, amelyre a kormány rábízta, hogy bonyolítsa le az ingyenes privatizációval magánosítani kívánt állami vállalatok részvényeinek jegyzését. A választásra nem jogosító igazolvánnyal Kosara Momirovic részvényeket jegyzett, sőt még ajándékot is kapott.

Miután elmondta, hogy magas korát egészséges életmódjának, a maga által termelt, vegyszert, mesterséges anyagokat nem tartalmazó élelmiszerek fogyasztásának köszönheti, a szerb posta zöldségeket tartalmazó "egészségkosarat" ajándékozott neki, mint a legidősebb, ingyenes részvényt jegyző szerb állampolgárnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását