2024. május 18. - Erik, Alexandra

Sósak, zsírosak és drágák a chipsek

Egészségtelenek és drágák az óriási választékban kapható sós rágcsálnivalók - állapította meg a Kosár, a fogyasztók magazinja, amikor tízféle chipset és snacket tesztelt.
2008. május 9. péntek 12:21 - Hírextra

A laboratóriumi eredmények szerint például a Traccs parti nevű sült burgonyaszirom 100 grammonként 41,7 gramm zsírt tartalmaz, miközben már 20 is túl soknak minősül 100 gramm termékre vetítve.

A tesztbe válogatott tízes csapat második öt terméke sem mutatott sokkal jobb eredményt, minden 100 grammjukból 32,1-34,3 százalék zsír.
A sótartalommal is gond van. A nyolcadik helyen végzett tortilla chips sótartalma volt a legalacsonyabb - 0,71 gramm 100 grammra vetítve - míg az első helyezettben háromszor annyit mértek. Sok só volt a hagymás-sült húsos ízű chipsben is: 2,32 gramm.

Ráadásul drágák ezek a termékek - állapították meg a fogyasztóvédelmi magazin által megbízott tesztelők: a legolcsóbb, sajtízű snackből 100 grammot 145 forintért lehet megvenni, a legdrágább pedig az enyhén sózott tortilla, azaz kukoricachips volt, ebből 100 gramm 330 forint.
Igaz, ebben kevesebb a só, viszont egy húsz dekás zacskóért 659 forintot fizettek a tesztelők.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását