2024. április 28. - Valéria

Mikola: Sikeresek vagyunk

Sikeresnek értékelte az ellenzéki munkát az egészségügy területén Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa, hiszen eltörölték a vizitdíjat, kompenzációt kaptak a háziorvosok és várhatóan eltörlik az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt. Erről csü
2008. május 8. csütörtök 22:19 - Hírextra
A Fidesz és a KDNP ellenzéki tevékenysége sikeres volt - fogalmazott Mikola István.
Sikerként értékelte a vizitdíj eltörlését célzó szociális népszavazás eredményességét, hiszen az emberek egyértelműen állást foglaltak a "lakossági sarcként kivetett" díjak ellen, és a referendum sikeressége "megrázta a kormányt", megakadályozta a "reformként emlegetett ámokfutás" folytatását.

A pénztártörvény hatályon kívül helyezését szintén sikertörténetnek nevezte az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának alelnöke. A fideszes képviselő emlékeztetett arra, pártja minden fórumon kinyilvánította véleményét, hogy a nyereségérdekelt társaságok beengedése veszélyezteti a társadalombiztosítási rendszert.

"Megvédtük a társadalombiztosítást, megvédtük a szolidaritást" - jegyezte meg Mikola István.
Az ellenzéki képviselő felhívta a kormány figyelmét arra, hogy a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal által kidolgozott és a Fidesz által felkarolt egészségbiztosítási törvényjavaslat a parlament előtt van, így a kormánynak nem kell aggódnia, hiszen a visszavonás előtt álló jogszabály helyett van alternatíva.

Úgy tűnik, hogy a kemény ellenzéki magatartás rákényszerítette a kormányt, hogy mégis megtalálja a módját az alapellátó orvosok finanszírozásának rendbetételére, így a praxisok működése már nincs veszélyben - mondta Mikola István.

"Füstölgő romokon sikereknek örülhetünk" - így összegzett Éger István kamarai elnök a sajtótájékoztatón.

Szerinte fontos, hogy a jövőben a szakma és a politika rendszeresen találkozzon, és - mint mondta - bízik mindkét politikai oldal kompromisszum- és tárgyalókészségében. Éger István hozzátette: az orvosi kamara élni fog a kodifikációt érintő lehetőségeivel az egyes törvényjavaslatoknál.
Éger István kiemelte: felértékelődik a Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal (NEK) munkájának szerepe, amelynek ülésein négy éve nem vesz részt a kormány képviselője. Jelezte: meghívta Székely Tamás egészségügyi minisztert a NEK következő ülésére és reményét fejezte ki, hogy a tárcavezető elfogadja a meghívást.

A NEK elfoglalhatja azt a helyét, amelyet eddig különböző félresikerült politikai szándékok miatt nem tudott elfoglalni az egészségpolitika alakításában - fogalmazott a köztestület elnöke.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Gazdász
2008. május 21. 21:54
Ja még makula sem különb mint dr megele!
Gazdász
2008. május 21. 21:52
Makula: egy halálmadár!! Nézzük meg mitt tett eddig? Én csak a károgását hallottam ki a dumájából! "Sikeresek vagyunk" a saját szűrőjén keresztűl. Ő sikeresnek érzi magát, de ettől az ország nem lesz sikeres! Végig kellene nézni, hallagatni mit mondott az elmúlt években és most is. Neki és a bandájának az a siker, ha a riválisát pocskondiázza! Az már nem érdekli, hogy mi lesz az országgal.
Szifo
2008. május 11. 19:26
"Sikeresek vagyunk" - mondja Mikola. Az nem baj, hogy az ország beledöglik. (Európa messze van.)
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását