2023. november 28. - Stefánia

Gyurcsány a Magyar Tudományos Akadémia új elnökéről

Gyurcsány Ferenc örömmel vette a megkeresést és kész tárgyalni Pálinkás Józseffel, a Magyar Tudományos Akadémia új elnökével. A miniszterelnök csütörtöki blogbejegyzésében arról írt, hogy sokan kérdezik tőle, hajlandó-e fogadni Pálinkás Józsefet új funkci
2008. május 8. csütörtök 16:19 - Hírextra
Hezitálás nélkül mondhatom, hogy természetesen kész vagyok tárgyalni Pálinkás Józseffel. Udvariatlanságra és politikai önzésre nem udvariatlanság és politikai önzés a válasz - fogalmazott a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc szerint a kormánynak párbeszédet kell folytatnia, tárgyalnia kell.

Sértődés alapján nem gyakorolhatom én magam is ugyanazt, amit elutasítok, megvetek az ellenzéki politikában - szögezte le a kormányfő. Kitért arra, érdemes tárgyalni Pálinkás József az akadémia minőség- és teljesítményelvű átalakítására tett javaslatáról, amelyet támogatandónak tart.

Pálinkás Józsefet kedden választotta elnökévé a Magyar Tudományos Akadémia. A megválasztását követően tartott sajtótájékoztatón bejelentette: azonnali hatállyal lemondott fideszes párttagságáról és parlamenti képviselői mandátumáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását