2024. április 29. - Péter

Fizess 20 millát!

Mennyibe kerül egy demokrata párti elnökjelöltnek a kaliforniai szuperdelegátus, Steve Ybarra szavazata? 20 millió dollárba (3,3 milliárd forint).
2008. május 8. csütörtök 15:49 - Hírextra

A Demokrata Nemzeti Bizottság tagja nem habozott kimondani, mit is akar Hillary Clintontól vagy Barack Obamától: szigorú ígéretet arra nézve, hogy a szép summát a mexikói-amerikai szavazók regisztrálására fordítják, hogy megnyerjék őket a novemberi szavazáson.

A szuperdelegátusok a párt bennfentesei és megválasztott tisztségviselői, akik maguk dönthetik el, hogy kire szavaznak az augusztusi elnökjelölő konvención. Az idén kibontakozott fej-fej melletti küzdelemben sem Clinton sem Obama nem kerekedhet felül a szuperdelegátusok szavazatai nélkül.
Ybarra, a sacramentói jogász szerdai telefoninterjújában megerősítette, hogy mindaddig nem kötelezi el magát, míg valaki nem "virítja neki a lóvét".
Márpedig eddig még senki sem tette, holott számára nem kisebb a tét, mint a novemberi választások kimenetele.

Jóslata szerint a 20 millióból úgy 1,3 millió mexikói-amerikait lehetne felvenni a szavazólistára Új-Mexikóban. A regisztráltak pedig látva, hogy a demokraták törődnek velük, biztos rájuk szavaznának.
De nem sok egy kicsit ez a 20 millió?

Négy évvel ezelőtt "egymilliárdot költöttek arra, hogy veszítsenek" - emlékeztetett a szuperdelegátus a legutóbbi elnökválasztásra, amikor a republikánus George W. Bush végül a demokrata John Kerry fölé kerekedett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását