2023. február 4. - Ráhel, Csenge

Felújítanák a GVH módszereit

Életszerűbbé alakítaná az igazságügyi tárca a kartellezés elleni fellépést - írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság. A lap szerint jóllehet ma is vannak eszközök a kartellezők ellen, ám ezeket egy sor hátrány miatt alig alkalmazzák.
2008. május 8. csütörtök 09:55 - Hírextra
Az új tervek szerint ősztől már mindenkinek az lesz az érdeke, hogy megszűnjenek a tisztességtelen piaci összefonódások.

Részletes szabályokkal megerősített "fogolydilemma" alkalmazását vezetné be egy újonnan benyújtott törvényjavaslat a Gazdasági Versenyhivatal számára a kartellezők elleni fellépés során. A jelenlegi szabályok is ismerik az úgynevezett engedékenységi politikát, melynek lényege, hogy a vállalkozások saját büntetésüket enyhíthetik, ha a többiekre nézve terhelő bizonyítékokkal állnak elő a versenyhivatal vizsgálatakor.

A szeptembertől hatályba lépő új szabályozás tételesen meghatározza, mennyivel csökkenthető a büntetés az első, a második és a többi beismerés esetében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását