2024. április 20. - Tivadar

Egy embert ápolnak a gázrobbanás áldozatai közül

Már csak egy ember van kórházban azok közül, akik komolyabb sérülést szenvedtek szerdán Pécsett, egy négyemeletes társasháznál történt gázrobbanás következtében - közölte a baranyai rendőrség sajtóreferense az MTI-vel csütörtökön.
2008. május 8. csütörtök 08:35 - Hírextra
A kórházba szállított négy lakó közül egy idős hölgy szerdán este belehalt sérüléseibe, ketten elhagyhatták a gyógyintézményt, s feltehetően ma délután az utolsó sérült is haza mehet - mondta Zsobrák Péter.

A balesetben összesen tizenegyen sérültek meg. A többiek - lakók és a mentésben segédkező járókelők, rendőrök - kisebb égési sérüléseket, zúzódásokat szenvedtek.

A sajtóreferens beszámolt arról, hogy a rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást az ügyben. A környező házakba az este és az éjszaka folyamán visszaköltözhettek a lakók. A megsérült épületbe nem, ott csütörtök reggel folytatódik az állapot- és kárfelmérés.

Brandtmüller István statikai mérnök szerdán a helyszínen újságíróknak elmondta: a robbanás során az épület életveszélyessé vált, oda nem költözhetnek vissza a lakók. Mint mondta, helyre lehet hozni az ingatlant, de ehhez terveket kell majd készíteni. A munkaügyi felügyelőség ellenőrei megállapították, hogy feltehetően szabálytalan munkavégzés okozta a balesetet.

Az életveszélyessé vált épületbe összesen negyvenhatan nem költözhettek vissza, többen rokonokhoz mentek, néhány idős embert szociális otthonban helyeztek el, húszan a városi sportcsarnokban kaptak ideiglenes szállást. Nekik az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pszichológusai segítenek feldolgozni a történteket.

A robbanás Pécs Uránváros városrészében, az Ybl Miklós utcában történt, amikor egy kábelszolgáltató cég munkatársai "irányított fúrást" végeztek a négyemeletes társasház előtti munkagödörben és elvágtak egy gázvezetéket. A gáz több órán át ömlött a sérült vezetékből.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását