2024. április 19. - Emma

Gary Willis mesterkurzusa a Kodolányin

2008. május 08-án délután Gary Willis mesterkurzust tart a Kodolányi János Főiskolán. Magyarországon először lesz lehetősége a jazz-zenészeknek és a jazz szerelmeseinek Gary Willis speciális technikáját magától a mestertől megtanulni.
2008. május 7. szerda 19:35 - Hírextra
Gary Willis 1984 óta a jazz zene élvonalába tartozik. Rendkívüli zenei tudása, egyénisége és progresszivitása nyomán igazi fenoménnak tartják őt a basszusgitárosok között. Saját maga által kifejlesztett pengetési technikájával senkihez nem hasonlítható módon játszik.

Példáját követve nagyon sok basszusgitáros tért át erre a technikára, mely sok szempontból a zongorajáték billentési technikájához hasonlítható, és egészen új távlatokat nyitott a basszusgitározásban.

Alapító tagja volt a ’80-as évek egyik legmeghatározóbb és stílusteremtő jazz formációjának, a Wayne Shorter Quartet-nek.

1990-ben megalakította a Tribal Tech zenekart Scott Henderson gitárossal közösen, mely formáció a modern Jazz-fusion irányzat igazi ikonja lett.

Csak ezzel a formációval több mint tíz albumot készítettek el, és többször bejárták az egész világot koncertturnéik alkalmával.

Gary Willis szakmai tudásában jelen van a hagyományos jazz iskola, és a modern, progresszív, saját maga által kifejlesztett zenei irányvonal egyaránt.

Négy könyvet írt a basszusgitárokról, hangszertörténeti és hangszer felépítési – fejlődési szempontok alapján, melyet méltán a basszusgitárosok bibliájának neveznek.

A mesterkurzuson való részvétel a KJF hallgatóinak és dolgozóinak ingyenes, más intézmény diákjainak (diákigazolvánnyal) 2.000,-Ft, a többi érdeklődőnek 3.000,- Ft.

Ez a kurzus egy egész délutánra kiterjedő nyílt napot jelent, melyen a zenészek, diákok és az érdeklődők személyesen tanulhatnak, kérdezhetnek és játszhatnak együtt a mesterrel. Gary Willis egy nagyon közvetlen, sztárallűröktől mentes művész, aki minden kérdést szívesen megválaszol, ezért egy kötetlen és kreatív délután várja a Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszékén az érdeklődőket.

Időpont: 2008. május 8. 14 órától 18 óráig

Helyszín: Kodolányi János Főiskola - Szekfű Gyula terem
(Székesfehérvár, Honvéd utca 1.)

Gary Willis a jövő héten a mesterkurzus mellett egy rövid turnén is részt vesz a Loop Doctors, feat. Gary Willis formációval /Romhányi Áron: billentyűs hangszerek, Szendőfi Péter: dobok, Octapad, Gary Willis: basszusgitár, effektek/, melyen a 2006-ban elkészült „High Voltage” című első albumukat mutatják be. Ez a lemez az idei évben Fonogram-Díjat nyert „Az Év Hazai Jazz Albuma” kategóriában.

A turné állomásai:

2008. május 6, kedd
21:00
Pécs

2008. május 7, szerda
21:00
Budapest, Gödör Klub

2008. május 8, csütörtök
21:00
Székesfehérvár, Öreghegyi közösségi ház

2008. május 9, péntek
20:00
Debrecen, Unplugged Club

2008. május 10, szombat
20:00
Szeged, SZOTE klub
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását