2024. április 27. - Zita

4 milliós bírság

Eddig 101 esetben kezdeményezett eljárást a közlekedési szabályszegésekkel kapcsolatos közigazgatási bírság kiszabása során, összesen 4 millió 200 ezer forint értékben- tájékoztatta a rendőrség szerdán az MTI-t.
2008. május 7. szerda 14:57 - Hírextra

Dobi Tamás, a megyei főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa közölte: az első bírságot egy 39 éves tiszaújvárosi autóvezető kapta, aki Szalonna község belterületén május 2-án a megengedett 50 kilométeres óránkénti sebesség helyett 86-tal közlekedett a 15. Miskolc Rally időszakában.

Arról is beszámolt, hogy az első négy nap legmagasabb bírsága 130 ezer forint volt, amelyet a Nógrád megyei Érsekvadkert belterületén a megengedett 50 helyett 109 kilométeres óránkénti sebességgel száguldó jármű üzemben tartójának postáz majd a rendőrség.

Emlékeztetett arra, hogy a gépjármű-tulajdonosok objektív felelősségéről szóló, január 1-jétől hatályos jogszabályt e hónap elejétől alkalmazzák "élesben". A jogszabály szerint az üzemben tartó felelős azért, ha a járművel túllépik a megengedett legnagyobb sebességet. (Csak akkor mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a járművet tőle ellopták, illetve ha az azt használó személy magánokiratban, két tanúval hitelesítve elismeri, hogy a szabálysértés elkövetésekor ő vezetett.)

Az üzemben tartóval, illetve a használóval szemben a szabályszegés súlyosságának arányában 30 ezer és 300 ezer forint közötti bírságot kell kiszabni, az eljáró hatóságnak a bírság összege tekintetében nincs mérlegelési lehetősége - tette hozzá Dobi Tamás.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását