2024. május 2. - Zsigmond

Rendkívüli ülésre készül a Közgyűlés

Újabb frakcióegyeztetést tartanak a fővárosban a kormánypártok annak eldöntésére, hogy a Fővárosi Közgyűlés május 29-i soros ülése előtt mikor tudnák rendkívüli ülésen megtárgyalni az áprilisban félbeszakadt testületi ülés elmaradt napirendi pontjait - kö
2008. május 6. kedd 16:09 - Hírextra
Nyáry Krisztián elmondta: a Főpolgármesteri Kabinet ülésén a szocialisták vetették fel azt, hogy a hó végi soros közgyűlésen túl sok napirendi pont várható, s emiatt célszerűnek tartanák, ha egy rendkívüli üléssel megosztanák a témákat. Az igazgató közölte, hogy az SZDSZ hétvégi frakcióülésén már szó esett erről a kérdésről. A párt felmenő rendszerű tisztújítása kapcsán azonban a frakció több tagjának is vidéken lesz elfoglaltsága a következő hetekben, s emiatt egyelőre még nem találtak megfelelő időpontot.

A szocialista Horváth Csaba főpolgármester-helyettes szerint a rendkívüli közgyűlésre azért is szükség van, hogy mielőbb döntést hozzanak a főváros egészségügyi ellátó rendszerének holdingszerű átalakításáról. A politikai konszenzus ez ügyben még az április végi közgyűlés előtt létrejött a kormánypártok között, az ülés félbeszakadása miatt azonban a döntés meghiúsult. (Az ülést a Jobbik aktivistái zavarták meg, amikor a XII. kerületi turulszobor elbontása volt napirenden.) Hozzátette, hogy a rendkívüli közgyűlésen több oktatási pályázat benyújthatóságáról is dönteni kellene.

Nyáry Krisztián szerint a 900 millió forintos buszsáv kialakítási pályázathoz hasonlóan, várhatóan az oktatási pályázatokat is benyújtják az államhoz és a közgyűlés döntését pedig utólag, hiánypótlásként csatolnák ahhoz.

Az igazgató kitért arra is, hogy a kabinet tájékoztatást kapott a fővárosi önkormányzat városarculati grafikai kézikönyvének készítési folyamatáról. Első lépésben a főpolgármesteri hivatalon belül, illetve a turisztikai és a kulturális területen tervezik az egységes fővárosi arculat kialakítását, Budapest városegyesítésének őszi 135. évfordulója kapcsán.

Bojár Iván (SZDSZ) városarculati tanácsnok a kabinet elé benyújtott tájékoztatójában egyebek közt megállapította, hogy az önkormányzat mintegy 300 intézménynél, cégénél időszerű a jelenlegi "hihetetlen összevisszaság, káosz" megszüntetése, egy egységes rendszer, "az egy helyre tartozás" megjelenítése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását