2024. április 20. - Tivadar

Hétfőn érkezett haza a békedelegáció

Hétfőn érkezett haza a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) békedelegációja, Hanti Vilmos vezetésével, amely egy hétig a Palesztinai Szakszervezeti Szövetség (PGFTU) meghívására tartózkodott a ciszjordániai Palesztinai Területeken.
2008. május 5. hétfő 17:03 - Hírextra

A magyar delegáció hangoztatta a béke mielőbbi megkötésének szükségességét, a nemzetközi szerződések megtartását. Felajánlotta, hogy itthon szorgalmazza a térséggel magyar civil szervezetek, önkormányzatok kapcsolatainak bővítését .

A magyar civil delegáció tevékenységét a palesztinai tévé és újságok is rendszeres érdeklődéssel kisérték. A delegáció tagjai saját maguk tapasztalhatták, hogy rendkívüli nehézséget okoz az izraeli fél katonai jelenléte miatt a palesztinai polgárok számára a szabad közlekedés, a munkábajárás, a saját közigazgatás fenntartása. Az izraeli-palesztinai határokon történt falépítés a hatvan éve amúgy is jelentősen lecsökkent palesztinai területekből további 15 %-ot vesz el, családokat szakít ketté. Ugyancsak csökkenti a palesztinai területeket az izraeli telepesek önkényes területfoglalása.

A palesztinai beszélgetőtársak egyöntetűen kiálltak a béke létrejöttének bármilyen megoldási módozata mellett, legyen akár Izraellel közös unió, vagy önálló palesztinai állam. A helyiek elmondása szerint Nablus városban éjjelenként rendszeresek az izraeli katonák fegyveres akciói. Május elsején a szálloda melletti hajnali robbanások és lövöldözések miatt a magyar delegáció elhagyta szálláshelyét, s átköltözött Ramallahba.


Hanti Vilmos, a MEASZ elnöke

Kiadó: Civil Fórum

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását