2024. május 24. - Eszter, Eliza

Veszteséggel működtek a strandok a hétvégén

Alig volt vendég a hosszú hétvégén a fővárosi strandokon - közölte Rák Tibor a Budapest Gyógyfürdői Zrt. műszaki igazgatója. Elmondta, a Palatinus strandon a nap folyamán hatvanan voltak, de a május 1-jei nyitás óta egyik nap sem adtak el napi 300 belépőt
2008. május 4. vasárnap 17:51 - Hírextra

Rák Tibor tájékoztatása szerint az összes fővárosi fürdőben hat és kilencezer között változott a vendégek száma az elmúlt napokban. Hozzátette, azt nem lehet megmondani, hogy a Dagály vagy a Gellért szabadtéri medencéit mennyien használták, mivel mindkét fürdő egész évben nyitva van, így állandó vendégkörrel is rendelkezik.

Úgy látja, egyelőre nem lehet megmondani, hogy az időjárás vagy a belépőjegyek ára tartotta távol az embereket.

Kiss Ferenc a társaság főmérnöke május 1-jéén az MTI-nek azt mondta, a négynapos pihenőidőszak miatt sokan vidékre vagy külföldre utaztak, ami szintén oka lehet annak, hogy ilyen kevesen látogattak ki a strandokra a szezonkezdeten.

A strandokra szombaton, vasárnap, illetve ünnepnap 200 forinttal drágábban lehet jegyet vásárolni. Így például a Palatinuson a nyitónapon a felnőttek 2.000 forintért, a gyermekek és a nyugdíjasok pedig 1.500 forintért vehettek belépőt.

A Dagályon ennél 100-100 forinttal olcsóbbak a hétvégi, ünnepi felnőtt- és gyermekjegyek. A fürdőcég idén bevezetett úgynevezett strandváró akciójának keretében hétköznap mindennap más strand kereshető fel féláron. A Palatinuson minden pénteken, a Dagályon pedig hétfőn lesz a féláras nap. A strandok egy része csak május 24-31-én nyit.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását