2023. december 10. - Judit

Az AB helyt adott a Védegylet indítványának

Megsemmisítette az Alkotmánybíróság, a Védegylet indítványának helyt adva a pártalapítványokról szóló törvény több sarkalatos rendelkezését - értesült a HavariaPress.
2008. április 30. szerda 21:49 - Hírextra

A szervezet szerint ugyanis nem igazolható alkotmányosan a parlamenti pártok kedvezményezése a parlamenten kívüli pártokkal szemben, s indokolatlan a különbségtétel a több ciklus óta parlamenti képviselettel rendelkező és az újonnan parlamentbe kerülő pártok között is.

Kifogásolta a Védegylet azt is, hogy a jelenlegi parlamenti pártok akkor is részesülhettek volna a kifogásolt törvényi privilégiumokból, ha időközben esetleg kikerülnek a parlamentből. Azt pedig elfogadhatatlannak ítélték, hogy a tervezett szabályzás szerint a pártalapítványok mentesültek volna az államigazgatási ellenőrzés alól. A Védegylet ezzel a lépésével ahhoz próbált hozzájárulni, hogy a pártfinanszírozás zavaros, a jogállam elveibe ütköző gyakorlata végre megszűnjön.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását