2024. május 2. - Zsigmond

Új államtitkárok a kormányban

Két államtitkár lesz a jövőben egyes minisztériumokban: Burány Sándor és Molnár Csaba a gazdasági tárcához kerül, az Önkormányzati Minisztériumban Jauernik István lesz a másik államtitkár, a munkaügyi tárcánál Korózs Lajos, az igazságügyinél Avarkeszi Dez
2008. április 28. hétfő 20:21 - Hírextra

"A kormányfő új államtitkárokat jelöl a minisztériumok megüresedő államtitkári posztjainak betöltésére, és további egy-egy államtitkárt az igazságügyi és rendészeti, az oktatási és kulturális, valamint a szociális és munkaügyi tárca vezetésébe a jelenlegi államtitkárok mellé. Két államtitkár erősíti majd az Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium és az Önkormányzati Minisztérium munkáját is" - olvasható a kommünikében.

A környezetvédelmi tárca államtitkára Oláh Lajos országgyűlési képviselő, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke lesz, az Egészségügyi Minisztériumé Vojnik Mária korábbi államtitkár, az újonnan létrejövő közlekedési minisztériumba pedig Puch László szocialista párt pénztárnoka kerül államtitkárnak.

Két államtitkár lesz a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumban: Burány Sándor országgyűlési képviselő, az MSZP budapesti elnöke, aki jelenleg a fejlesztéspolitikai irányító testület tagja, valamint Molnár Csaba országgyűlési képviselő, a szocialista párt Győr megyei elnöke, az Új tulajdonosi program kormányzati feladatait koordináló miniszterelnöki megbízott.

Az önállóvá váló Önkormányzati Minisztérium államtitkára Ujhelyi István mellett Jauernik István, az Országgyűlés Önkormányzati és Területfejlesztési Bizottságának elnöke lesz.

A közlemény szerint a Szociális és Munkaügyi Minisztérium vezetése is újabb államtitkárral egészül ki: Simon Gábor mellett a jövőben ezt a tisztet Korózs Lajos fogja betölteni, aki korábban már volt államtitkár a szociális tárcánál.

"Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, valamint az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakmai tevékenységét is két-két államtitkár erősíti majd: az igazságügyi tárcánál Avarkeszi Dezső, az alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság elnöke, korábbi kormánybiztos, az oktatási tárcánál pedig Csák Ferenc tárcaközi egyeztetéssel megbízott miniszteri biztos lesz az új államtitkár. Az ő jelölésük sem érinti a tárcák jelenlegi államtitkárainak kinevezését" - olvasható az új államtitkárokról tájékoztató közleményben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását