2024. április 29. - Péter

Pitypalatty-völgyi pezsgés

Tájfutókra, virágkötőkre, horgászokra, amatőrökre és profikra, és még sokan másokra, egyszerű kirándulókra, nézelődőkre számítanak a május elsején kezdődő és negyedikéig tartó Pitypalatty-völgyi Napokra Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.
2008. április 28. hétfő 20:29 - Hírextra

Az első alkalommal megrendezendő esemény kiváló ötvözete a sportnak, a kultúrának és a gasztronómiának, ami "pezsgést hozhat, jelentős mértékben elősegítheti a térség országos ismertségét - mondta Szűcs István sajtófőnök.

Az önkormányzati tárca mintaprojektként kezeli az eseménysorozatot, a négynapos menetelés fő attrakcióját a félmaratoni országos futóbajnokság jelenti, amely a pedagógusok bajnoksága, egyben pedig nyílt nemzetközi félmaratoni verseny is. És bár a táv teljesítése felkészült sportolókat igényel, a szervezők szeretnék a kevésbé edzetteket, a fiatalokat és idősebbeket is megmozgatni.

Május 3-án szombaton, a 2. Kápolna-csúcsfutás több távján, valamint május 4-én, vasárnap az anyáknapi futáson és a települési váltón az óvodásoktól a nyugdíjasokig mindenki teljesítheti az általa megválasztott penzumot.

A Pitypalatty-völgyi Napok keretén belül május 4-én, vasárnap Sajószentpéteren, a félmaratoni országos bajnokság idején települési váltófutást és anyáknapi futást is rendeznek, egy nappal korábban pedig amatőr virágkötőversenyt tartanak, míg május 2-án a varbói víztározón a horgászok vetélkednek.

A Pitypalatty-völgy térségét egykor tenger borította, ennek emlékét őrzik a Sajólászlófalván, illetve Radostyánban ma fellelhető ostrea-padok, ahol több millió éves kövületek találhatók. Régészeti feltárások szerint a vidék már az őskorban is lakott volt. 2500 évvel ezelőtt itt telepedtek le a kelták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását