2024. május 5. - Györgyi

Manipuláló gyerekek

Azért mert hisztizik, nem kell mindent megadni neki. Mi neveljük őt és nem fordítva! Akarom, de ha nem kapom meg sírok, ordítok, a földhöz csapkodom magam és nem szólok hozzád!
2008. április 28. hétfő 21:39 - Hírextra
A legtöbb szülő ismeri és el is szenvedi azokat a pillanatokat, amikor a gyermeke manipulálni próbálja. Álljunk ellen vagy engedjünk inkább neki? Regős Judit családi tanácsadó az előbbit javasolja.

- Sokszor látom, hogy ilyen és hasonló gondokkal küszködnek a szülők, de a hiba legtöbbször az ő határozatlanságukban van. Tehát, azért hisztizik a gyerek, mert már több alkalommal megerősítették, hogy ezzel eredményt lehet elérni. Ez annyit jelent, hogy sírt valamiért, az anyák, apák pedig – hogy boldog legyen a gyerek – megtették vagy megvették neki azt, amire vágyott. Erre persze a gyerek elhallgat és eredményként könyveli el a dolgot. Ne rendeljük magunkat a gyermekünk akarata alá, ugyanis nem ő, hanem mi neveljük őt.

A szakértők szerint és a tapasztalatok is ezt mutatják; a túlzott engedés idővel visszájára fordul. A gyerek frusztrált, mert döntésképtelen, a szülő ideges, mert a gyermek nem tökéletesen elégedett.

- Az a legfontosabb, hogy akármennyire is sír és követelőzik, mindig az lebegjen a szemünk előtt, hogy azzal csak neki teszünk jót, ha következetesek vagyunk. Nem kell a tökéletességre törekedni, ha mindent megadunk neki, később az akadályokat még nehezebben veszi. Kamaszkorában egyszerűen kénytelen lesz a saját hibájából tanulni, ami sokkal rosszabb.

Judit arra is kitért, hogy a vágyakat már a csecsemő is ki tudja fejezni, nekik még engedhetünk többet, aztán amikor két-három éves lesz a gyermek, akkor jönnek az igazi követelőzések.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását