2024. május 21. - Konstantin

A MU optimista

A Manchester Unitednál bíznak abban, hogy kedden folytatódik a jó széria, és egymás után a tizenkettedik hazai Bajnokok Ligája-mérkőzését is megnyeri a labdarúgócsapat, ezáltal pedig a Barcelonával szemben bejut a sorozat döntőjébe.
2008. április 28. hétfő 14:07 - Hírextra
Az angol csapat, amely a múlt héten gólnélküli döntetlent ért el a katalán gárda otthonában, az utóbbi tizenegy hazai BL-meccsén 29 gólt lőtt és csak hetet kapott.

"A szurkolóink fantasztikusak, főleg az utolsó hónapban tesznek ki magukért. Remélem, a Barca ellen is sokat segítenek" - mondta Cristiano Ronaldo, aki az első összecsapás harmadik percében büntetőt hibázott.

A Barcelona is eredményes a nemzetközi porondon: a spanyol bajnokságban a vártnál gyengébben teljesítő alakulat az elmúlt tizenkét BL-találkozóján veretlen, közülük kilencet meg is nyert. Ráadásul az utóbbi két manchesteri fellépésén elért eredmény (1998. szeptember 16.: 3-3 és 1994. október 19.: 2-2) most is elég lenne számára a továbbjutáshoz.

"Biztos vagyok benne, hogy az első mérkőzéshez képest egy másik Manchesterrel játszunk majd" - nyilatkozta a hátvéd Lilian Thuram.

A katalánok nem számíthatnak az eltiltott Rafael Marquezre, a kapitány, Carles Puyol viszont ismét szerepelhet.

A Manchester eddigi 16 hazai, spanyol csapatok elleni meccséből csak kettőt veszített el, egyszer a Real Madrid, egyszer pedig a Deportivo La Coruna ellenében maradt alul egyformán 3-2-re. Rossz előjel viszont, hogy az angol csapat hatszor játszott elődöntőt, és csupán egyszer diadalmaskodott az Old Traffordon 1969 óta: tavaly az AC Milant sikerült legyőznie. Négyszer született döntetlen, míg 1997-ben a Dortmund tudott vendégként nyerni.

A Barcelona eddig 26-szor lépett pályára Angliában, és az utolsó hatból négyszer nyert a BL-ben: kétszer a Liverpool, egyszer-egyszer pedig a Chelsea és a Newcastle otthonában.

A két gigász ezt megelőzően nyolcszor csatázott, mindketten kétszer nyertek és volt négy döntetlen is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását