2024. május 14. - Bonifác

Több százkilónyi ruhát gyűjtöttek össze

Több százkilónyi ruhát gyűjtöttek össze hajléktalanok számára a Magyar Demokrata Fórum ifjúsági szervezetének aktivistái - tudta meg az MTI munkatársa Almássy Kornél országgyűlési képviselőtől, az MDF alelnökétől.
2008. április 25. péntek 16:55 - Hírextra

Az Ifjúsági Demokrata Fórum ruhaadományát Végh Erzsébet, a regionális intézet közegészségügyi tisztifőorvos-helyettese vette át Őrsi Gábor budapesti elnöktől és Almássy Kornéltól az ÁNTSZ Gyáli úti hajléktalanellátó központjában.

Nem ez az első ilyen akciója az Ifjúsági Demokrata Fórumnak: erdélyieknek és Kárpátalján élőknek is többször gyűjtöttek már jelentős mennyiségű könyvet és ruhát.

A vártnál is több fölös holmi gyűlt össze a mostani tavaszi akció során, amelyből a kárpátaljai rászorultakon kívül a magyarországi fedélnélkülieknek is átadtak mintegy 400 kilónyit.

AZ ÁNTSZ a hajléktalanok ruházatának fertőtlenítését is elvégzi. A különféle sterilizálási folyamatok során a ruhanemű sokszor használhatatlanná válik, így azok pótlása elengedhetetlen. Erre az ÁNTSZ-nek nincs forrása, így nagy segítséget jelent a ruhaadomány.

Amint az MDF közleménye hangsúlyozza: fontosnak tartják, hogy a hajléktalanoknak minél élhetőbb és elviselhetőbb életkörülményeket teremtsenek. Ennek egyik fontos és nélkülözhetetlen része a tiszta, hordható ruhanemű.

Az adományok között nemcsak használt, hanem új ruhaneműk is vannak: volt olyan vidéki adakozó, aki üzlete teljes árukészletét felajánlotta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását