2024. április 20. - Tivadar

Az értelmiségiek napja

2008. április 24-én 11,00 órakor a Makadam Műszaki Klubban az Értelmiségi Nap Szervező Bizottsága Dr. Molnár Károly, a bizottság elnöke vezetésével és a bizottsági tagok részvételével sajtótájékoztatót tartottak, az ünnepséghez tartozó szakmai rendezvénye
2008. április 25. péntek 15:48 - Hírextra

A Műszaki És Természettudományi Egyesületek Szövetsége nevében Dr. Gordos Géza a szövetség elnöke tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy 2008. május 8-án 10,00 órakor a MTESZ Kossuth téri Székházának I. emeleti Konferencia Termében a Szövetség megalakulásának 60. Gyémántjubileumi Ünnepségét tartja, s egyben egy kiállítás megnyitására is kerül sor a székház földszintjén "Alkotó magyarok" címmel. Dr. Gordos Géza tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a Tudományos Egyesületek képviselői a természettudományi és műszaki tudományok értelmiségi tagjai Mosonyi Emil, Baj Zoltán és mások közreműködésével 1947-ben kezdték a MTESZ megszervezését és 1948. júniusában alapították meg. Az ünnepi ülésen ünnepi beszédet Dr. Gordos Géza MTESZ elnöke tartja, a jelenlévőket köszönti Dr. Világosi Gábor a Magyar Országgyűlés alelnöke, a Mérnökök Világszövetsége (WFEO) képviselője, a MTESZ-t alkotó tagegyesületek képviselője.

A kutatásfejlesztés innováció keretrendszerének fejlődése címmel előadást tart Dr. Pártos Ferenc a NKTH elnöke, Örökség és megújulás műszaki természettudományi egyesületek, társaságok Magyarországon címmel Dr. Németh József professzor tart előadást. Az ünnepi ülés végén a MTESZ kitüntetések átadására kerül sor. Dr. Gordos Géza MTESZ elnöke szerint a Magyar Műszaki Értelmiségek Nap megünneplésére és a hozzá kapcsolódó tudományos és szakmai szimpóziumokra szükség van, hogy ezzel is kifejezésre kerüljön a természettudományi és műszaki tudományi értelmiség együttműködésének szükségessége és bemutatásra kerüljön a társadalom érdekében kifejtett magas szintű munkálkodásuk.

2008. évben rendezvénysorozat megszervezésére a Műszaki Természettudományi Egyesületek Szövetsége vállalkozott, hogy ezzel is kifejezze az együvé tartozás, együttes gondolkodás és együttes munkálkodás fontosságát.

Kiadó: Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását