2024. április 18. - Andrea, Ilma

Szabadlábra kerülhet Zuschlag?

A Zuschlag János és társai ellen indított bűnügyben jelenleg is tart az iratismertetés, melynek során a gyanúsított védője csatolt be okiratokat arról, hogy körülbelül 50 millió forint összegben térítettek meg kárt. Az ügyvéd egyúttal kezdeményezte Zuschl
2008. április 24. csütörtök 16:08 - Hírextra
"Ha a befizetések megtörténtek, a bűnügy vizsgálatát, annak minősítését nem befolyásolja, annyit jelent, hogy adott esetben bele kerül a vádiratba, hogy a kár egy részét megtérítette, mely egyébként 75 millió forint" - mondta Szabó Ferenc.

A főügyész-helyettes hozzátette: ez a kár egy része, pontosabban az ő terhére rótt kár egy része, ettől függetlenül Zuschlag János azt vallotta, hogy büntetőjogi felelősségét továbbra is elismeri.
A becsatolt okiratokat ellenőrizzük - fűzte hozzá.

Szabó Ferenc beszámolt arról: egyidejűleg a gyanúsított védője kezdeményezte Zuschlag János szabadlábra helyezését, melyet majd annak függvényében vizsgálnak meg, hogy a becsatolt okiratok valósak-e, tehát a kárenyhítés megtörtént-e.

A Zuschlag-ügyben a nyomozás egy rutinvizsgálat után indult, melynek következményeként 2005-ben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség indított vizsgálatot számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanújával, több alapítvány és egyesület pályázatokon nyert pénzeinek felhasználása miatt.
A nyomozás során kiderült, hogy a vizsgált egyesületek és alapítványok mintegy 75 millió forint pályázaton nyert pénz "rendeltetésszerű használatával" nem tudnak elszámolni.

Az ügynek 16 gyanúsítottja van, közülük Zuschlag János mellett Katus Ferenc is előzetes letartóztatásban van. A harmadik letartóztatott személyt, Zuschlag János személyi titkáraként is tevékenykedő Lados Istvánt, a kecskeméti ügyész indítványának megelelően a szegedi nyomozási bíró házi őrizetbe vette. A bíróság jogerős határozatának indokolása szerint Lados István az eljárás során önmagára nézve teljes körű beismerő, társaira nézve terhelő vallomást tett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását