2024. április 27. - Zita

Nem lesz nyakkendőadó

A kormány nem támogatja azt a képviselői kezdeményezést, amely a ruházati termékeket is bevonná a kulturális járulékkörbe - tudata az oktatási tárca sajtóirodája szerdán az MTI-vel közleményben.
2008. április 24. csütörtök 08:03 - Hírextra
A szaktárca, a gazdasági minisztérium és a Nemzeti Kulturális Alap "további tárgyalásokat kíván folytatni az internet-szolgáltatókkal, amelyek - korábbi nyilatkozataik szerint - nyitottak a szakmai egyeztetésre" - közölték, az MTI azon, írásban feltett kérdésére, hogy a kormányzati álláspont változott, vagy a szakállamtitkár nyilatkozata "magánvéleményt" tükröt, egyelőre nem válaszoltak.

Budai Bernadett kormányszóvivő szerdán újságírói kérdésre válaszolva azt közölte: a kormány nem támogatja a képviselői indítványt.

Szerdai számában írt arról a Napi Gazdaság, hogy - miközben parlamentben egyre kisebb támogatást élvez az internetadó - a kulturális tárca "tovább támad": Schiffer János (MSZP) képviselő arra tett javaslatot, hogy a 0,8 százalékos kulturális járulékot vessék ki a szőnyegek, a felsőruházat, a férfi öltöny, a női kosztüm, az ing, a blúz, de még a nyakkendő, a csokornyakkendő és a kravátli után is.

Schneider Mártát, a kulturális tárca szakállamtitkárának keddi közlését idézve a lap azt írja, a kormány támogatja a javaslatot, mivel ezek a termékek "a dizájn révén" komoly kulturális értéket képviselnek. A ruházati termékek adóztatásából 700-800 millió forintos járulékbevételt vár a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) elnöke, Harsányi László - olvasható a cikkben.

Az NKA évi nyolcmilliárd forintból gazdálkodik, a befolyó pénzből kulturális projekteteket támogatnak. Az alap a járulékbevételekből gazdálkodik, amit különböző termékek, szolgáltatások után fizettetnek meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását