2024. április 20. - Tivadar

Legális az újpesti szeméthegy?

Haladéktalanul tájékoztatást kért a 4-es metró beruházást bonyolító DBR Metró Projekt Igazgatóság az újpesten talált földdel, illetve építési törmelékkel kapcsolatban. A területet feltöltő, egyébként a leendő Népszínház utcai megállót építő BPV-Metro 4 Ne
2008. április 24. csütörtök 16:41 - Hírextra
A hét elején vizsgálatot rendelt el a 4-es metró építését felügyelő DBR Metró Projekt Igazgatóság a Káposztásmegyeren a napokban megtalált, illegálisan lerakott földdel, illetve törmelékkel kapcsolatban. A beruházó a környezetvédelmi előírások szigorú betartása és betarttatása mellett felügyeli egyébként a 4-es metró munkálatait. Ezen előírások valamennyi kivitelezői szerződésben szerepelnek, betartásukra utasította és utasítja, illetve rendszeresen ellenőrzi is a kivitelezőket.
A 4-es metró épülő Népszínház utcai állomásáról a közel 80.000 m3 föld kitermelését és elszállítását a BPV-Metro 4 NeKe Kkt. megbízásából a Kres-Bau Kft végzi. A kivitelező és alvállalkozója között létrejött szerződés értelmében az alvállalkozó a kitermelt földet csak engedélyezett lerakóhelyre szállíthatja el. A Kres-Bau lerakóhelyként a saját tulajdonában lévő Mogyoród, III. kavicsbánya telket nevezte meg, amely rendelkezik környezetvédelmi engedéllyel.
Az alvállalkozó eddig valamivel több, mint 40.000 m3 kitermelt földet hordott el az építkezésről, a kivitelező, mint megrendelő felé nem jelezte, hogy a kitermelt földet és az elbontott szerelőbetont nem az általa megnevezett engedélyezett lerakóhelyre szállítaná.

Dr. Derce Tamás Újpesti polgármestere levélben, illetve személyesen is kérte, hogy a DBR Metró Projekt Igazgatóság vizsgálja meg a földszállítás körülményeit. A kivitelező ezzel összefüggésben haladéktalanul tájékoztatást kért a Kres-Bau ügyvezetőjétől. Az alvállalkozó által küldött levél alapján "Káposztásmegyer területén olyan lerakóhely, amely illegális föld- és törmelék lerakóhely lenne és a Kres-Bau Kft. 4-es metrón végzett munkálataival lenne kapcsolatban, nem található". A cég szerint valamennyi lerakóhely engedéllyel rendelkezik és ezt a tényt a lerakóhelyek befogadó leveleivel a teljes mennyiségre igazolni tudja. A Derce úr által említett területet a tulajdonos Épít Zrt.-vel kötött szerződés értelmében töltötték fel.

A DBR Metró Projekt Igazgatóság nem rendelkezik olyan további eszközzel, amellyel a fenti állításokat megkérdőjelezhetné. Természetesen a rendőrségi nyomozásban a beruházó készségesen áll a hatóság rendelkezésére.

Budapest, 2008. április 24.

DBR Metró Projekt Igazgatóság
Forrás: MTI-OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását