2024. május 14. - Bonifác

Ismét "sztárgyárrá" kell válnia az MTV-nek

Ismét "sztárgyárrá" kellene válnia a Magyar Televíziónak (MTV) - hangoztatta egy csütörtöki budapesti konferencián Kapuvári Gábor főszerkesztő, képzési vezető, aki az intézmény üzemi tanácsának elnökeként beszélt.
2008. április 24. csütörtök 18:52 - Hírextra

"Az MTV-nek van imázsa, a közszolgálatnak nincs rangja: vajon melyiket kell növelni" - tette fel a kérdést, azt hangsúlyozva, hogy noha ma Európa legrosszabbul finanszírozott köztévéjéről van szó, amelynek működését polgáronként napi egynegyed tojás árával támogatja az állam, alkotógárdája "ki tud izzadni magából nagy dolgokat".

Mint mondta, míg a kereskedelmi csatornák hazai indulásának idején az MTV nevelte ki a vetélytársak legismertebb képernyőseit, manapság egyes - általa nem osztott - vélekedések szerint "más televíziókból levetett arcok" láthatók szép számban a köztévé műsoraiban.

Kapuvári Gábor szerint nem lehetetlen feladat, hogy egy közszolgálati csatorna visszaszerezze eredeti pozícióit: a hasonló méretű - köztévéjét a magyarországi summa duplájával finanszírozó - Csehország esete is ezt mutatja; ott a nagy kereskedelmi tévé indulásakor "sárba taposta" a közszolgálatit, amelynek szívós munkával sikerült visszaküzdenie magát a nézetségi táblázatok élére.
Csakhogy, tette hozzá, az MTV - az általa "minden idők legrosszabb" törvényeként említett hazai médiaregula alapján - présben van: a költségvetés jobbára kivonul forrásainak biztosításából, ugyanakkor a jogszabály nem engedi kereskedelmi bevételhez jutni a közmédiumokat.

Ha lett volna olyan elnök, aki nem átall évi 40-50 milliárd forintot kiadni azért, hogy jók legyenek az MTV műsorai, az "nem járt volna el becstelenül; az más kérdés, hogy börtönben végezte volna" - jegyezte meg a tévés szakember.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását