2022. augusztus 12. - Klára

1968-at éneklik

Nem fogy ki a francia média az 1968 felidézésével kapcsolatos ötletekből. A legújabb, feltehetően egy egész generációt (vagy még többet) megmozgató a FNAC zenei és szórakoztató-elektronikai áruházhálózattól származik: versenyt hirdetett a 68-ban született
2008. április 24. csütörtök 09:55 - Hírextra

"1968-at éneklem" - ez a pályázat címe. Ennek keretében bárki felteheti saját készítésű videóját a FNAC honlapjára (www.fnaclive.com), egyetlen feltétel van csupán, hogy a választott dal 1968-as megjelenésű legyen. A május 15-ig tartó verseny győztese természetesen az lesz, akinek a klipjére a legtöbben kattintanak, jutalma pedig - hogy 68-nál maradjanak - egy kétszemélyes prágai utazás lesz.

A pályázat szervezői figyelmeztetnek: nem biztos, hogy a legtökéletesebb előadás lesz a legsikeresebb, sokkal inkább számít a klip hangulata, szellemessége, esetleg nosztalgikus öniróniája.

A FNAC nem is titkolja, hogy elsősorban az ötvenes, hatvanas korosztályhoz szól, ez is lehetőség számukra megmutatni nem múló lelkesedésüket, aktivitásukat. Nem is szólva arról, hogy nagy divatban vannak a 60-as évek már-már klasszikussá vált zenéi.

A versenyzőknek mindenesetre a bőség zavarával kell megküzdeniük, hiszen olyan nagyságok ontották akkoriban a slágereket, mint a Beatles, a Rolling Stones, a Bee Gees, a Procol Harum, Tom Jones, Bob Dylan, Donovan, Engelbert Humperdinck, kiléptek a gettóból a fekete soul-zene legnagyobbjai, Otis Redding, Stevie Wonder, Wilson Pickett, Aretha Franklin és nem voltak kevesen az "egy nyáron át táncoltak" sem, a Union Gaptól Mary Hopkinig.

A franciák természetesen feleleveníthetik saját dalmúltjukat is, Johnny Hallyday-vel, Sylvie Vartannal, Claude Francois-val, Nino Ferrerrel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását