2024. április 23. - Béla

Feloszlott fórumosok Mezőberényben

Feloszlatta magát az MDF mezőberényi csoportja, a város alpolgármestere a továbbiakban függetlenként folytatja munkáját - olvasható a Békés Megyei Online című hírportálon.
2008. április 22. kedd 20:50 - Hírextra

Valentinyi Károly alpolgármester a távirati iroda érdeklődésére kedden elmondta: nem tudja elfogadni a párt balra tolódását, a Schmuck Andor által fémjelezett Tisztelet Társaságával (TT) körvonalazódó együttműködést.

A társasággal folytatott tárgyalásokból azt a következtetést vonta le, hogy pártja letér a konzervatív útról, miközben ő neveltetéséből és családi tradícióiból adódóan jobboldali gondolkodásúnak tartja magát.

Az MTI kérdésre válaszolva hozzátette: az utóbbi időszakban mintegy 11 tagot számlált az MDF helyi csoportja, közülük nyolcan végeztek aktív munkát.

Valentinyi Károly 2002-ben függetlenként indult az országgyűlési választásokon, s akkor elmondása szerint megközelítőleg 16 százalékot kapott, míg 2006-ban már az MDF színeiben ért el közel 11 százalékos eredményt.

Az alpolgármester önkormányzati posztjáról nem mond le, mert mint mondta, egész évre szóló feladatokkal bízta meg a testület, így például a strandfejlesztéssel, a belvízrendezési program koordinálásával és az állattartás új feltételeinek a kidolgozásával.

Az MDF Békés megyei szervezetében nem ez az első kilépés, mióta kiderült, hogy a párt vezetése tárgyalásokat folytat a Tisztelet Társaságával. A közelmúltban, hasonló okokra hivatkozva mondott le a párt megye választmányának elnöke Erdmann Gyulai is, aki szintén kilépett a párt soraiból.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását