2024. május 5. - Györgyi

A hokisok nagy családja

A szapporói divízió I-es világbajnokság legjobb támadójának választott Palkovics Krisztián biztos benne, hogy a siker titka a magyar jégkorong-válogatott egységében rejlik.A magyar csapat történelmi sikere alkalmával szinte minden meccsen teljesen megérde
2008. április 22. kedd 19:41 - Hírextra
A japánok ellen ugyan a szerencse is közrejátszott, ám az ukránok elleni találkozón már erre sem volt szükség. A magyar csapat legyőzve minden akadályt megérdemelten jutott a világ élvonalába. A torna legjobb csatárának választott Palkovics Krisztián nem fért a bőrébe hazaérkezésekor.

- Minden vb-re nagy eséllyel mentünk, tavaly második helyen végeztünk. Idén sok minden ellenünk szólt, például, hogy nehezen álltunk át, hogy a japánok hazai pályán bombaesélyesnek számítottak, de szerencsére a legjobb csapattal érkeztünk, Vas Jankó is velünk tartott, úgyhogy szerencsére minden összejött. Maximális pontszámmal nyerni egy tornát, az mindig a legnehezebb dolog. Óriási élmény volt, végre úgy játszottunk, ahogy azt tőlünk várták.

- Ez a csapat már többször megmutatta erejét, ám az eddig nem volt elég! Most miben látja a siker titkát?

- Kis porszemek vagyunk a világ élvonalához képest, de olyanok vagyunk, mint egy család. Ez a 20-22 játékos, már együtt kergeti a korongot tíz éve. És amikor játszottunk, nem azon gondolkoztunk, hogy jövőre hol fogunk majd szerepelni, milyen külföldi csapatba sikerül igazolnunk, hanem azért küzdöttünk, mert volt álmunk, kitűzött célunk, hogy felkerüljünk a legjobbak közé. Szépen lépdeltünk a létrán, hét-nyolc éve a Budapest Sportcsarnokban óriási volt a C-csoportból feljutni, és most eljutottunk a legjobbak közé. Örülök, hogy ez nekem, 32 évesen még sikerült, remélem ez erőt ad majd a fiataloknak, és az országnak is ahhoz, hogy belássák, támogatni kell a magyar sportot, ha lehet egyre jobban.

- Ön lett a legjobb csatár a tornán, minek köszönhető, hogy ilyen kimagaslóan játszott?

- Ez csapatsport, egyedül nem ment volna. Nagyon együtt voltunk, nem voltak hullámvölgyek, a két legnehezebb meccsünkön vezettünk három találattal, alig kaptunk gólt, maximálisan felkészültünk mindenkiből. Minden statisztikában elöl voltunk, mi ezt a világbajnokságot nagyon akartuk! Az én évem is jól sikerült, köszönhetőn annak, hogy Ausztriában játszottunk, egy páran pedig Franciaországban, ez pedig nagyon-nagyon számított, jót tett mindenkinek. Jó formába érkeztünk a világbajnokságra, és szerencsére ez a jégen is megmutatkozott.
Forrás: samsungsport.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását