2024. április 19. - Emma

Szentes Lázár irányítja a lilákat

Szentes Lázárt nevezték ki az Újpest labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé. A szakember - aki eddig az NB II-es Integrál-DAC gárdáját irányította - 2010-ig kötelezte el magát a lila-fehérekhez. Segítője ifjabb Bene Ferenc lesz.
2008. április 21. hétfő 15:52 - Hírextra

Szentes Urbányi Istvánt váltja a kispadon, akivel hétfőn közös megegyezéssel bontottak szerződést, mert a vezetőség álláspontja szerint az elmúlt időszakban ugyan eredményesen szerepelt az együttes, de a mutatott játék nem olyan volt, mint amilyet elvártak. Az elmúlt hetekben a szurkolók által többször is távozásra felszólított Urbányi 2006 decembere óta irányította a lila-fehéreket.

"Öt meccsenként szoktunk értékelni, a legutóbbi ilyen tanácskozásra vasárnap este került sor, ezután egyeztünk meg Urbányi Istvánnal, hogy elválnak útjaink. Köszönjük a munkáját, de úgy éreztük, hogy a céljainknak jobban megfelel a most kinevezett két szakember" - mondta a hétfő délutáni sajtótájékoztatón Joe Böröcz, az egyesület ügyvezető igazgatója. "A döntés természetesen nem 24 óra alatt született meg, hanem egy folyamat része volt. Felkészültünk egy esetleges váltásra, ezért már korábban körülnéztünk: egy fiatal európai edzőt, vagy egy tapasztalt hazai szakembert kerestünk, végül utóbbi mellett döntöttünk. Szempont volt, hogy Szentes Lázárnak van NB I-es tapasztalata és nyelvtudása, így könnyebben együtt tud majd dolgozni a külföldi játékosokkal is".

Szentes bemutatkozó beszédében azt mondta: nem szeretne egy klisével kezdeni, nevezetesen, hogy már gyerekként is a liláknak szurkolt, mert ez nem igaz.

"Azt azonban tudom, hogy az Újpest Magyarország egyik élcsapata, ezért óriási megtiszteltetés, hogy itt dolgozhatok. Szeretnék megfelelni a hagyományoknak. Csoda játékot nem ígérhetek, de eredményes és látványos futballt igen. A szurkolók sokat várnak, de én nem félek, minden erőmmel azon leszek, hogy megfeleljek az elvárásoknak" - fogalmazott az 52 éves tréner, akinek munkáját ifj. Bene mellett az eddigi kapusedző, Pálinkás András segíti majd.

Újságírói kérdésre az új vezetőedző nem kívánta kommentálni és elemezni elődje munkáját, illetve a csapat vele nyújtott játékát, mert mint mondta, ez etikátlan lenne.

A játékosként kétszeres magyar bajnok, hatszoros válogatott Szentes korábban többek között a Haladás, a DVSC és a ZTE edzője volt, legnagyobb eredménye eddig két Magyar Kupa-ezüstérem és két bajnoki bronzérem.

Az Újpest jelenleg - három ponttal lemaradva az éllovas MTK-tól - a harmadik a Soproni Ligában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását