2024. május 12. - Pongrác

Erős viharok, diónyi jég

Erős viharokra, jégesőkre lehet számítani az ország egész területén hétfőn délután hat óra után, helyenként akár diónyi jég is eshet, ezért az Országos Meteorológiai Szolgálat narancssárga, azaz másodfokú figyelmeztetést adott ki - közölte Fehér Tamás ves
2008. április 21. hétfő 14:21 - Hírextra

A viharzóna az ország nyugati, délnyugati határán lép be, és előreláthatólag a kedd hajnali órákban hagyja el az országot északkelet felé. A viharos idő várhatóan az ország területének 80-90 százalékát érinteni fogja.

Fehér Tamás tájékoztatása szerint a széllökések helyenként elérhetik a 90-100 kilométeres sebességet is. A felhőszakadásokból 3-6 centiméter csapadék is eshet akár félóra alatt.

A szolgálat 24 órás előrejelzése szerint az egész országban a narancssárga figyelmeztetés van érvényben, ám délután egy órakor még nem adták ki az úgynevezett riasztást. A riasztást az "esemény kialakulása előtt" egy-három órával jelenti be a szolgálat.

Az európai időjárási vészjelző rendszer négy fokozatot különböztet meg. A zöld jelzés a különösebb felkészültséget nem igénylő helyzetet jelenti, a sárga a potenciálisan veszélyes
jelenségeket. A narancssárga és a piros színű jelzés pedig veszélyt jelent.

Narancssárga jelzés esetén az időjárás károkat, baleseteket is okozhat. A piros fokozat kiterjedt területeket érintő, nagy károkat okozó, és az emberi életet is nagyban fenyegető veszélyes időjárási jelenségre figyelmeztet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását