2024. április 29. - Péter

Női kézilabda BL: kétgólos győri győzelem idegenben

Kétgólos előnyt szerzett a - Görbicz Anita nélkül felálló - Győr az orosz Zvezda Zvenyigorod otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében.
2008. április 20. vasárnap 19:43 - Hírextra
Női BL, elődöntő, 1. mérkőzés:
Zvezda Zvenyigorod (orosz)-Győri Audi ETO KC 23-25 (11-10)

A Győr tavaly is elődöntős volt, de akkor elbukott. Most annyi változott, hogy a gárda sokkal egységesebb lett, ráadásul egyetlen vereséggel tudta le az alap- és középszakaszt.
A múlt szombati MK-döntőben bokaszalag szakadást szenvedett Görbicz Anita nélkül felálló Győr jól kezdte a mérkőzést, a tizedik percben már kétgólos volt az előnye (4-2). Az oroszok kapust cseréltek (9-6) és a magyar csapat hét percen át képtelen volt gólt lőni, ennek köszönhetően a Zvenyigorod átvette a vezetést (9-10), amit a félidő végéig megőrzött.

Szünet után az orosz kapuban ismét Szajdova, a magyar kapuban Pálinger védett eredményesen, a második félidő egyenlítő gólja csak a 33. percben született.(11-11). Az oroszok a 39. percben először vezettek két góllal (13-15), de a Győr, kihasználva emberelőnyét, a 40. percben átvette a vezetést (16-15). Trefilov, a hazaiak edzője - aki egyben az orosz válogatott szövetségi kapitánya - időt kért (17-17), de tíz perccel a vége előtt továbbra is a Győr vezetett (23-20), amit higgadt játékkal, remek védekezéssel a végéig megtartott.

A visszavágót jövő vasárnap 16:15-kor rendezik Győrben.

A másik ágon:
Lada Toljatti (orosz)-Hypo NÖ (osztrák) 31-28 (17-14)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását