2024. május 13. - Szervác, Imola

Gyurcsány gratulált a hokisoknak

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök telefonon gratulált a magyar jégkorong válogatottnak a világbajnoki győzelemhez. Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a kormányfő köszöntőjét.
2008. április 19. szombat 19:15 - Hírextra
Tisztelt Bajnokok!

A világbajnokságon aratott győzelmük után közvetlenül volt ugyan módom gratulálni Önöknek telefonon, de nem lehet elégszer kifejezni azt az örömöt és hálát, amit ez az eredmény okozott minden sportszerető magyarnak.

A világbajnokságon aratott győzelemsorozatukkal páratlan sporttörténeti sikert értek el: a másodosztály legjobbjaiból a világelsők közé küzdötték fel magukat.
A mostani diadalmenettel hosszú évek, fáradalmas, küzdelmekkel teli, kitartó munkája ért be. Ennek a kitartó munkának köszönhetően legyőzték valamennyi ellenfelüket, és lenyűgöztek minket, a szurkolóikat.

Eddigi teljesítményüket látva senkiben nem lehet kétség: ott a helyük a világ legjobbjai között. Olyan teljesítményt nyújtottak, ami méltán teszi világszerte híressé a magyar jégkorong-válogatott valamennyi tagjának nevét, és okkal tesz büszkévé minden magyart.

Gratulálok a győzelmükhöz, és az ország valamennyi polgára nevében köszönöm, hogy átélhettük Önökkel a siker örömét.

Üdvözlettel:

Gyurcsány Ferenc
a Magyar Köztársaság miniszterelnöke
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását