2024. május 8. - Mihály

Büntetlen maradt a liliomtipró herceg

Büntetlen maradt saját hazájában a Csehországban kiskorú lányok megrontása miatt két és fél év börtönre ítélt katari herceg, akit pedig a prágai hatóságok azzal a feltétellel adtak ki 2005-ben a dúsgazdag olajtermelő kis arab országnak, hogy ott is bírósá
2008. április 18. péntek 09:27 - Hírextra
Mivel a katari hatóságok nem teljesítették a kiadatás feltételét, elképzelhető, hogy Csehországban újra megnyitják a katari emír, Hamad bin Kalifa asz-Szani sejk 45 éves fiának, Hamid Szanit hercegnek az aktáját - írta a Právo című prágai lap.

A herceg mindössze 8 napot töltött őrizetben azután, hogy csehországi bíróságok állásfoglalása ellenére Pavel Nemec akkori igazságügyi miniszter engedélyezte kiadását a katari hatóságoknak.
Egy prágai kerületi bíróság első fokon 2005-ben 2,5 év szabadságvesztésre ítélte a Prágában lakó herceget, mert bizonyítást nyert, hogy a sejk a cseh fővárosban 12-15 éves lányokkal tartott fenn tiltott szexuális kapcsolatokat.

Hamid Szanit a kilencvenes években utazási irodát nyitott Prágában és gyakran tartózkodott hosszabb ideig a cseh fővárosban. A gazdag arabot egy fiatal lány szülei adták rendőrkézre. A hatóságok megfigyelés alá vonták a sejk Moldva-parti luxuslakosztályát, majd az így szerzett bizonyítékok alapján letartóztatták őt és felhajtónőit is.

Kerítőnők jó kereseti lehetőség ígéretével az utcán szólítottak le a kislányokat, akik fejenként 2000 koronát kaptak alkalmanként, míg a felhajtók markát 1000 korona ütötte.

A Právo megszerezte és lefordíttatta a katari ügyészségnek a herceg ügyében hozott "felmentő" határozatát, amely meg sem említi a királyfi által elkövetett bűncselekményt és megállapítja, hogy a Csehországban első fokon meghozott ítélettel és az ottani fogságban eltöltött 11 hónappal Szanit herceg "kellőképpen megbűnhődött".

Csehországi bíróságok a korabeli igazságügy-minisztert hibáztatják a történtekért, a legfelsőbb bíróság azonban arra a megállapításra jutott, hogy Nemecnek jogában állt a herceg kiadása mellett dönteni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását