2024. április 28. - Valéria

Audrey Tautou Coco Chanel lesz

Audrey Tautou legközelebb Coco Chanel divatdiktátor szerepében lesz látható a mozivásznon, a film forgatása szeptemberben kezdődik. Erről a 12. Francia Filmnapok keretében Magyarországon tartózkodó francia színésznő beszélt pénteken az MTI-nek adott nyila
2008. április 18. péntek 18:20 - Hírextra

Audrey Tautou megjegyezte, a történet nagyon érdekes, de a világhírű francia divattervező szerepére még nem készült fel.

Pályaválasztásáról szólva felidézte: érettségi után csatlakozott egy színjátszó körhöz, "mindig is érdekelt ez a látványos világ: szerettem kosztümök, jelmezek, díszletek között lenni".

Megemlítette, hogy pályája kezdetén színházban játszott, később "csábult" csak el a mozi felé. A francia színésznő úgy érzi, nemsokára eljön az az idő, amikor vissza kell térnie a színházhoz. Saját bevallása szerint noha ez izgalommal tölti el, "kicsit fél" is. Elmondása szerint 30 évesen "talán kissé öreg", de legszívesebben Júlia szerepét játszaná el a Rómeó és Júliában.

Audrey Tautou bármely filmszerepre nyitott: általában azokat fogadja el, amelyhez kedve van és amelyben megtalálja önmagát, de ugyanazt a szerepet nem szívesen vállalná el kétszer. Megjegyezte ugyanakkor, hogy nincs sok visszautasítani való ajánlat.

Arra a felvetésre, szeretne-e szerencsét próbálni Hollywoodban, azt válaszolta, bár fantasztikus emberekkel találkozott Amerikában, nem szeretne ott élni, de "szívesen venné", ha híres amerikai színészekkel, rendezőkkel hozná össze a sors. Hangsúlyozta azonban, hogy elsősorban Franciaországban szeretne forgatni, a saját kultúráját és hazáját akarja megismerni.

Kedvenc rendezői közül Marcel Carnét és Pedro Almodóvart említette. Kedvenc színészéről úgy fogalmazott: ha egy színészt megszeret egy szerepben, egész életére megszereti.

Audrey Tautou új filmje, az Egyedül nem megy bemutatójára érkezett Budapestre. A francia színésznő először jár a magyar fővárosban, ahol a szombatot - a szervezők korábbi tájékoztatása szerint - kikapcsolódással, városnézéssel szeretné tölteni.

Audrey Tautou 2002-ben vált ismertté az Amélie csodálatos élete című filmben nyújtott alakításával. Azóta olyan Magyarországon is vetített alkotásokban játszott, mint például a Szeretni bolondulásig, a Lakótársat keresünk, a Gyönyörű mocsokságok, a Hosszú jegyesség, a Da Vinci-kód. Új filmjét a Francia Filmnapok után április 24-től vetítik a mozikban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását