2024. március 29. - Auguszta

Tanárok kék szalaggal BKV-sztrájk mellett

Támogatja a BKV munkavállalóinak sztrájkját a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ); az érdekképviseleti szervezet azt kéri a pedagógusoktól, pénteken tűzzék ki ruhájukra a szolidaritás kék szalagját. A PDSZ a távirati irodához csütörtökön eljutt
2008. április 17. csütörtök 11:35 - Hírextra

Kerpen Gábor elnök emlékeztet arra, hogy az elmúlt években a közoktatásban dolgozók is azzal szembesültek, hogy a kizárólag megtakarítási szempontok által vezérelt intézkedések az óvodákban és iskolákban ugyanúgy "járatritkításokat" eredményeznek, mint a fővárosban tervezett közlekedési megszorítások.

Az érdekképviseleti elnök szerint ennek következményei közé sorolhatók a megszűnő szolgáltatások, a tömeges elbocsátások, a túlterhelt és megfélemlített pedagógusok, valamint a növekvő agresszió az iskolákban.

Mint írta, úgy látják, hogy Budapest tömegközlekedésében hasonló folyamat figyelhető meg: szűkülő, megszűnő és egyre dráguló szolgáltatások, növekvő zsúfoltság a járműveken, tömeges elbocsátások, túlterhelt és megfélemlített dolgozók.

A PDSZ arra is felhívta a figyelmet, hogy a tervezett járatritkítások komoly problémákat okozhatnak a nagy létszámú tanulni vagy dolgozni járó rétegeknek.

Egyre többen kényszerülnek majd ismét autóba azok közül, akik szívesebben választanák a tömegközlekedést az amúgy is zsúfolt utakon a szolgáltatás minőségromlása és ugyanakkor drágulása miatt - figyelmeztet közleményében a PDSZ.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Veriga
2008. április 17. 11:53
Csalódtam a tanárokban! Rokkant nyugdíjas vagyok, menni kellene dolgozni de nem tudok miattuk! Majd akkor sztrájkoljanak , ha más munkástársaiknak nem tesznek kárt és az ország is olyan helyzetben van hogy kibír ilyen súlyos napokat! Legalább akkor gyökerek mint a vasutasok! Azt se felejtsük el hogy a szolgáltatás amit nyújtanak, egy nagy rakás szar! Koszos mocskos buszok, nem lehet leülni mert csupa kosz lesz az utas, és ez nem a főnökök hibája, hanem a trehány munkavégzés vagy el nem végzés az oka!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását