2024. április 27. - Zita

Kilenc évvel ezelőtt gyilkolt, most ítélték el

Egy 1999-ben Makón elkövetett gyilkosság tettesét ítélték távollétében 15 évnyi fegyházbüntetésre Szegeden, a román állampolgárságú férfi nyomára négy évig tartó határ menti együttműködés révén jutottak a hatóságok - tájékoztatta Cseh Attila, a Csongrád M
2008. április 17. csütörtök 12:07 - Hírextra

A vádlott 1999-ben életvitelszerűen Magyarországon tartózkodott, és Makón a későbbi sértett, egy 69 éves asszony közelében lakott. Április 12-én bement a sértett udvarába, ahol előbb ököllel, majd egy fejszével a nőre támadt. A sértett a bántalmazás következtében többszörös nyílt koponyatető- és koponyaalapi törést, keményagyburok-szakadást, lágyagyburokvérzést és agyzúzódást szenvedett el, s rövid időn belül életét vesztette. A férfi ezt követően bement a házba, ahol pénzt és arany ékszereket vett magához, majd Romániába távozott.

A rendőrségnek mintegy négy évig tartó határ menti együttműködés keretében sikerült a beszerezni azokat a bizonyítékokat - köztük az elkövető DNS-mintáját - amelyek alapján a Csongrád Megyei Bíróság idén januárban a vádlott távollétében ítéletet hozhatott. A bíróság első fokon emberölés miatt 15 év fegyházbüntetéssel sújtotta a férfit, aki ellen már korában európai elfogatóparancsot bocsátottak ki, ám a tárgyalásig nem akadtak nyomára.

Az ítélet meghozatalát követően az elfogató parancs alapján a román hatóságok Románia területén elfogták a vádlottat és kiadták a magyar szerveknek. Ezt követően a Csongrád Megyei Bíróság a vádlott számára kihirdette az elsőfokú ítéletet, melyet a férfi tudomásul vett, így fellebbezés hiányában az jogerőre emelkedett.

A vádlott az eljárás során kérte, hogy büntetését hazájában, Romániában tölthesse le. E kérelmének elbírálása az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnál jelenleg folyamatban van, a vádlott a kiszabott szabadságvesztést a döntésig a Szegedi Fegyház és Börtönben tölti - közölte a bírósági szóvivő.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását