2024. április 29. - Péter

Előre kell tekintenie a válogatottnak

Már nem téma a japánokkal szemben, furcsa körülmények között aratott - de jogos - győzelem, a magyar válogatott a horvátok és főleg az ukránok elleni mérkőzésre összpontosít a szapporói divízió I-es jégkorong-világbajnokságon.
2008. április 17. csütörtök 12:50 - Hírextra

A magyarok nem tehetnek róla, hogy a lengyel bíró 3-2-nél nem adta meg a hazaiaknak az utolsó előtti percben lőtt, teljesen érvényes gólját - a delegáció minden tagja szerint a hosszú évek során egyszer a csapatnak is lehet ilyen szerencséje, hogy a gólbíró nem veszi észre, ha a pakk gyorsan kivágódik a hálóból. Azt még Mark Mahon, a japánok szövetségi kapitánya is elismerte, hogy a magyarok megérdemelten nyertek, de elvárható lenne, ha a nemzetközi szövetség minden osztályú vb-n - vagyis nem csak az elitkategóriában - bevezetné a videóbírós rendszert.

A magyar kapitány, Pat Cortina jelezte: a szerdai meccsen már túllépett, most az a legfontosabb feladat, hogy felkészítse csapatát a pénteki, horvátok és a szombati, ukránok elleni meccsre.

"Nagyon nagy összpontosítással játszottunk a japánok ellen. Ilyen odaadásra lesz szükség a hátralévő két összecsapáson is. A horvátok veszélyesek, megnehezítették az ukránok és a hazaiak dolgát is, ráadásul ha ellenünk legalább két pontot szereznek, akkor biztosan bennmaradnak. A meccs jó alkalom lesz, hogy megint kipróbáljuk, Vas János kikkel tud ütőképes támadósort kialakítani. Aztán pénteken azt is megnézzük, az ukránok mire lesznek képesek a japánok ellen" - mondta az MTI-nek Cortina.

A hazaiak számára roppant fontos, hogy megverjék az ukránokat, ráadásul legalább két góllal. Ha ezt nem teszik meg, akkor már csak a magyar és az ukrán válogatott marad versenyben a hőn áhított feljutásért, máskülönben egy esetleges körbeverésben bízhatnak még a hazaiak.
A magyarok nem igazán számolgathatnak, csak majd a japán-ukrán rangadó után, és csak akkor marad meg a helyzeti előny, ha a Cortina-sereg megveri a horvátokat.
A csapat csütörtökön egyszer edzett, és városnézésre is volt alkalom a szép, napsütéses időben.

A további program (magyar idő szerint):
péntek:
Észtország-Litvánia 6 ó
Magyarország-Horvátország 9:30 ó
Japán-Ukrajna 13 ó
szombat:
Litvánia-Horvátország 6 ó
Japán-Észtország 9:30 ó
Ukrajna-Magyarország 13 ó

Az állás: 1. Ukrajna 9 pont (13-2), 2. Magyarország 9 (15-5), 3. Japán 6 (10-4), 4. Horvátország 2 (2-8), 5. Észtország 1 (5-10), 6. Litvánia 0 (1-17)

Korábbi eredmények:
Vasárnap:
Magyarország-Észtország 5-3
Ukrajna-Horvátország 4-0
Japán-Litvánia 5-0
Hétfőn:
Magyarország-Litvánia 6-0
Ukrajna-Észtország 3-1
Japán-Horvátország 3-0
Szerda:
Magyarország-Japán 4-2
Horvátország-Észtország 2-1, büntetőkkel
Ukrajna-Litvánia 6-1

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását