2024. május 4. - Mónika, Flórián

A Hősök terétől a Tagore-sétányig

Vasárnaptól egy héten át a világ legjobb pilótáinak részvételével magyarországi és romániai terepeken bonyolítják le a Közép-Európa-ralit, amely a tereprali Dakar-széria első versenye lesz.
2008. április 17. csütörtök 14:13 - Hírextra

A 132 motor és quad, 97 autó, valamint 39 kamion vasárnap reggel a Hősök terén rendezett ünnepélyes rajtceremónia után kezdi meg több mint két és félezer kilométeres útját és jövő szombaton érkezik meg Balatonfüredre, a Tagore sétányra.

A viadalt óriási érdeklődés előzi meg, hiszen az év elejére tervezett Dakar-ralit a terrorfenyegetés miatt nem tudták megrendezni, a hagyományos sivatagi show-ra készülő pilóták, kísérőik, a gyártók hoppon maradtak, viszont a technika elkészült, felhasználásra várt. Ezért fogadták kitörő lelkesedéssel az ötletet, miszerint magyar és erdélyi útvonalakon megrendezik a Dakart pótló versengést. Így jól jártak a résztvevők és a rendezők is, hiszen a versenyzőkkel együtt sok szurkoló is érkezik, akik laknak, esznek szórakoznak, egyszóval költik a pénzüket. Szálláshely például már sehol sincs a versenyhelyszínek közelében.

A viadalra szinte mindenki eljön, aki valamit is számít a terepralisok világában. Itt lesz például a Dakar-ralin összesen kilenc (!) alkalommal - háromszor autóval, hatszor motorral - győztes francia Stéphane Peterhansel, a viadal talán legnagyobb esélyesének számító spanyol Carlos Sainz és a dél-afrikai Ginie de Villiers. A motorosoknál a Dakaron kétszer is diadalmaskodó francia Cyril Despres és a spanyol Marc Coma csatája várható.

Magyarországról is népes mezőny próbál szerencsét: összesen 11 autó, 6 quad és motor, továbbá 4 kamion indul a nehéz terepeken. A verseny teljes távja 2671 km, ebből 1097 km a mért szakasz.
Biztosra senki sem mehet: elég egy filléres alkatrész meghibásodása, egy apró hiba és már oda az álmok, oda a dicsőség.

Egy viszont biztos: Rabindranath Tagore szobránál már megpihenhetnek egy keveset a közép-európai karaván vezetői és kísérői.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását