2024. március 28. - Gedeon, Johanna

30 éves a Hobo Blues Band

A Hobo Blues Band megalakulása 30. évfordulójának fő eseménye a szeptember 27-i, Budapest Sportaréna-beli koncert lesz. A részletekről csütörtökön tájékoztatta a sajtót Földes László Hobo és a színpadra lépő zenésztársai.
2008. április 17. csütörtök 15:43 - Hírextra

A jubileumi év eseményeit decemberben a Senkifalva című lemez, valamint a 30. Hobo karácsony indította Deák Bill Gyula fellépésével.

A sajtótájékoztatót csaknem napra pontosan a zenekar megalakulásának évfordulójára időzítették: a Hobo Blues Band 1978. április 15-én született egy Lajos utcai kocsmában. Első koncertjüket a Lőrinci Ifjúsági Parkban adták.

Az együttesben megfordult több tucat élvonalbeli zenész, köztük az idén 60 éves Deák Bill Gyula, Póka Egon, Tátrai Tibor, Kőrös József, Solti János, Závodi János, Tóth János Rudolf, Döme Dezső, Szénich János, de az azóta elhunyt Fuchs László és Tomsits Rudolf is játszott itt. A Hobo Blues Band több mint 4500 koncertet adott, 22 albumot jelentetett meg.

Kezdetben Rolling Stones-, Doors-, Jimi Hendrix- és Cream-dalokat játszottak Hobo fordításában. Az ünnepi koncerten külföldi számok nem hangzanak el, egyetlen kivétel a Hey Joe, amit Hobo és Deák Bill Gyula együtt énekel majd. A régi és a mai zenekari tagok szerzeményei hangzanak el - jelentette ki.

A sajtótájékoztatón jelen volt csaknem mindenki az említett régebbi zenészek közül.
A Hobo Blues Bandnek tíz éve változatlan az összetétele: Fehér Géza gitározik, Hárs Viktor basszusgitározik, Gyenge Lajos dobol és Nagy Szabolcs zongorázik.

Hobo elmondta: az ünnepi koncerttel a zenésztársaknak és a közönségnek akarja megköszönni a kitartást. Nem egyszerűen nosztalgiakoncert lesz - jelentette ki.

Az alapító tagok és alkotótársak között volt, aki megunta, volt aki belefáradt - emlékezett. Annak nagyon örül, hogy senki sem utasította vissza a meghívást. Hangsúlyozta: a csapat mindig zenekar volt, emberileg összetartozott. Számára ma is a klubkoncertek jelentik a nagyobb élményt, amikor 3-400 fős közönség előtt játszanak.

A többi zenész megerősítette, hogy számukra is nagy öröm a közös koncert létrejötte - már csak azért is, mert - mint Póka Egon említette - volt, amikor még szóba sem álltak egymással. Ez az idő elmúlt - tette hozzá Póka.

Deák Bill arról beszélt, hogy élete legszebb hat évét töltötte a Hobo Blues Bandben.
A Hobo Blues Band az eltelt három évtizedben emlékezetes koncerteket adott a Tabánban, a Hajógyári-szigeten a Fekete Bárány koncerten és a Sziget fesztiválokon. Közreműködött a Népstadionban 1988-ban rendezett Human Rights koncerten a Youssou N,Dour, Sting, Peter Gabriel, Tracy Chapman és Bruce Springsteen társaságában.

Az idei év jelentős eseménye lesz a Vadászat élő előadásának felújítása. A hazai rocktörténelem egyik legjelentősebb albumának számító Vadászatot a BS-ben mutatták be élőben 1984-ben telt ház előtt, Szikora János rendezésében. Ősszel Vidnyánszky Attila rendezésében a debreceni Csokonai Színházban kerül színpadra. A színpadi változat zenei anyaga bemutatóval egy időben jelenik meg CD-n.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását