2024. május 9. - Gergely

Tevekanca érkezett a miskolci állatkertbe

Lívia lehet Kalifa első felesége, azaz társra találhat a Miskolci Állatkert és Kultúrpark hím tevéje, hiszen megérkezett Miskolcra az arajelölt kétéves kétpúpú Camelus bactrianus.
2008. április 16. szerda 12:32 - Hírextra
Az eseményről Pilz Olivér, az állatkert vezetője számolt be az MTI-nek. Mint mondta, a látogatók az elmúlt napokban az állatkert lovaglókarámjában egy új állattal találkozhattak. Néhányan kételkedve nézték, s volt, aki lónak titulálta, holott nem más, mint a nemrég Miskolcra került kétéves kétpúpú tevekanca: Lívia.

Egyelőre leendő párjától, Kalifától elkülönítve él a gazdasági udvar istállójában, napközben - ha éppen nincs lovagoltatás - a homokos aljzatú lovaglókarámban pihen. Ilyen korú, vagyis épp termékeny korba lépett tevekanca megszerzése nehéz, ugyanis igen "keresett portéka" - fűzte hozzá.
Az országban ez volt az egyetlen példány, s bár épp egy gyógyulófélben lévő lábsérüléssel küszködött, az állatkert vezetése mégis Miskolcra hozatta. A gondozók lelkiismeretes ápolásának köszönhetően egyre jobb állapotban van, most már sokat mozog.

- Ha a javulás ilyen ütemben halad, akkor az állatkerti tevecsődör személyében találhat párra. Ennek eredményeként remélhetőleg tevecsikóval is megörvendeztetik a látogatóinkat - mondta az igazgató.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását