2024. április 26. - Ervin

Halálos ikonok

A végzetes tüzeket okozó festménymásolatok a modellt álló kisfiú bosszúját örökítik?Nemcsak a szobroknak, hanem olykor a képeknek is természetfeletti erőt tulajdonítanak azok az emberek, akik furcsa körülmények között egy tragédia szemtanúi lesznek.
2008. április 16. szerda 20:35 - Hírextra
Nem a könnyező Jézus és Mária festményekről van szó ebben az esetben, hanem egy teljesen átlagos ikonról, mely egy síró kisfiút ábrázol. Különleges erejére a tűzoltók lettek figyelmesek angliai településeken, amikor családi házakhoz hívták őket tüzet oltani.

A halálos áldozatokat szedő tüzek szinte mindent felemésztettek, de különös módon a sokszorosított Síró fiú arcképe érintetlen maradt. Ekkor kezdett el terjedni a legenda, hogy a képeket a modellt álló kisfiú átkozta meg, mert a művész nagyon rosszul bánt vele, amíg a mű elkészült. A tűzoltók a 80-as években szokatlanul sok házban oltották a tüzet, ahol előbb-utóbb felbukkant az ismert festmény.

Szerintük azok a házak, amelyekben a kép a falon lógott, sokkal könnyebben lobbantak lángra, mint más épületek. 1985-re az esetek már szinte rettegésben tartották a többezer Síró fiú-képtulajdonost, ezért hálaadás napja előtt – amikor a tüzijátékok is szerves részei az ünnepnek – rituálisan elégették a másolatokat. Ebben a szeánszban a tűzoltók nem voltak hajlandóak részt venni, akik számára valószínűleg félelmetesebb volt az ikon látványa, mint bárki másnak az országban.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását