2024. április 26. - Ervin

Miss Bimbo

Nicolas Jacquart francia webtervező kitalált Miss Bimbo néven egy kislányoknak szánt szépségversenyt. Az online játék célja megalkotni "a világ legizgalmasabb, legszebb és leghíresebb babáját". Franciaországban immár egymillió, 9 és 16 év közötti lány ját
2008. április 15. kedd 12:10 - Hírextra
A videojáték jelenleg éles vita tárgya szülők és orvosi társaságok részvételével, mivel elterjedt a vélemény, hogy olyan modellt idealizál, amely anorexiához és ahhoz az elképzeléshez vezethet, hogy plasztikai sebészettel mindenki megszépülhet - írta a Corriere della Sera című olasz lap.

A verseny kezdetén egy meztelen női alak jelenik meg, ezt kell felöltöztetni bizonyos mennyiségű Bimbo-dollárért, majd a feladat lefogyasztani a babát, aki sok csokoládét evett, meghízott és formába kell hozni, mert jön a nyár és vele a bikiniszezon. A fogyasztáshoz pedig különböző pirulákat kell venni. A következő cél olyanná formálni, hogy meghódíthasson egy nyaraló milliárdost. Hogyan? Mell- és szájnagyobbítással. Ha pedig a játékosnak elfogy a Bimbo-dollárja, 2 eurós sms-sel kérhet újabbakat. Egy apa döbbenten fedezte fel, hogy lánya így 200 eurót sms-ezett el és panasszal élt.

A játék ellen azonban nem ez a fő vád. Az orvosok szerint a játék éppen olyan veszélyes, mint az anorexiát propagáló többi honlap és azért is ártalmas, mert sok serdülő hiheti, hogy súlyt, alakot, méretet tetszés szerint lehet változtatni.

Az üzemeltetők mindezt cáfolják. Hivatkoznak arra, hogy diétaként a gyümölcsöt és a zöldséget javasolják, a mellplasztika csak "része a játéknak", nem bíztatják rá a játékosokat és főleg azt hangsúlyozzák, hogy ez csupán a valóságot tükrözi. Ebben van igazság, a múlt évben még a játék megjelenése előtt, 600 brit tinédzseren hajtottak végre esztétikai műtétet. Ez 2006-hoz viszonyítva 150 százalékos emelkedést jelent és fontosabb klinikák elismerik, hogy hitelekkel is ösztönzik a beavatkozásokat.

Vannak, akik felhívják a figyelmet arra, hogy a probléma már évek óta élt és a folyóiratok, tv-k képei legalább annyira veszélyesek. Bimbo és Barbie baba között sincs sok különbség, mondják, mivel ez utóbbi formái sem tekinthetők normálisnak. Mások szerint nem szabad elfelejteni azt sem, hogy pedofilok is beférkőzhetnek a honlapra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását