2024. május 5. - Györgyi

Kriminálexpó Budapesten

A feketegazdaság elleni küzdelem, a pénzmosás és a terrorizmus elleni fellépés a kiemelt témája a kedd délelőtt Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Kovács Tamás legfőbb ügyész által megnyitott 16. Kriminálexpónak.
2008. április 15. kedd 11:33 - Hírextra
A biztonsági, bűnmegelőzési, bűnüldözési és informatikai kiállítást megnyitó beszédében Szili Katalin elmondta, a XXI. század két legfőbb igazságügyi kihívása a biztonság megteremtése és a pénzügyekkel való visszaélések burjánzásának megállítása. A házelnök szerint ez csak az ezzel foglalkozó szervezetek együttműködésével és hatékony jogszabályalkotással valósítható meg, amihez kiváló alkalmat teremt a kedden megnyílt Kriminálexpo.

Kovács Tamás legfőbb ügyész is a civilek és az igazságszolgáltatási szervek párbeszéde által erősítendő biztonságot hangsúlyozta. Az ügyészség az idei Krinimálexpón a lakótelepi bűnözésről tart konferenciát és saját műhelye, az Országos Kriminológiai és Kriminalisztikai Intézet munkájának eredményeit mutatja be - tette hozzá.

Fazekas Géza, a főszervező Ügyészek Országos Egyesületének (ÜOE) szóvivője elmondta, az idei rendezvény kiemelt témája a feketegazdaság elleni küzdelem, valamint a pénzmosás és a terrorizmus elleni fellépés lesz.

A kiállításon saját pavilonja van többek között az Országos Rendőr-főkapitányságnak, az APEH-nak, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumnak, valamint a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatalnak. Számos biztonságtechnikai és informatikai cég is bemutatja szolgáltatásait.

A Kriminálexpo létrehozását 1991-ben kezdeményezte az ÜOE - akkor még elsősorban az igazságszolgáltatás és a bűnüldözés informatikai fejlesztésének igényével. A csütörtökig tartó ingyenes programsorozat helyszíne az Európa Kongresszusi Központ.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását